DEZLEAGĂ-ȚI VIAȚA!

Deci, fiindcă toate aceste lucruri au să se strice, ce fel de oameni ar trebui să fiți voi, printr-o purtare sfântă și evlavioasă, așteptând și grăbind venirea zilei lui Dumnezeu…
2 Petru 3:11-12 p.p.

Un grup de marinari s-au așezat în barcă și și-au pregătit vâslele. Au petrecut o zi întreagă pe uscat. Efectele s-au dovedit neiertătoare. Loviți de brambureală și de o doză mare de amețeală, la lăsarea întunericului și-au propus să se reîntoarcă pe vasul ancorat mai în larg.

În întunericul nopții s-au străduit să vâslească conștiincios. Când s-a apropiat răsăritul soarelui și primele raze de lumină au spart bezna, unul dintre marinari a strigat: „Dezlegați barca!” O noapte întreagă a fost irosită. Niciunul dintre ei, la plecare, nu s-a gândit să dezlege barca.

Există un fond de mulțumire și liniște sufletească. Face parte din arsenalul satisfacției tinerești. Într-un calcul simplu, realizările profesionale, educația ce se acumulează, doza de experiență religioasă, toate te conving că ești OK! Dar ai dezlegat viața? Ți-ai eliberat zilele și nopțile de ancorele care îți zădărnicesc eforturile? Mai ai în spate o conștiință adormită?

Ce fel de oameni ar trebui să fim noi? Apostolul Petru pune degetul pe rană: nu putem rătăci prin viață, irosind zilele doar pentru că suntem legați de obiceiuri, adicții, fapte, anturaje care nu ne permit să vâslim spre casa cerească.

Roagă-te să poți dezlega viața ta de ancorele păcatului.

Provocare: Fii atent la ce obiceiuri rele îți ocupă cel mai mult timpul! Renunță la ele.

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor