SIMȚUL REALITĂȚII

Dar, pe când dormeau oamenii, a venit vrăjmașul lui, a semănat neghină între grâu și a plecat.
Matei 13:25

Îmi amintesc de un caz nemaipomenit din nordul țării. Un adult trecea pe lângă casa vecinului său. L-a văzut pe micuțul vecinului jucându-se în amiaza mare, singur prin curte, instalând dezordinea peste toată proprietatea. S-a oprit și l-a întrebat pe copilaș: „Unde este tatăl tău?” Cu o față dezinteresată, copilul a răspuns: „Tata mă adoarme pe mine!”

Există eșecuri usturătoare pe care le producem prin apelarea la odihna binemeritată. Din nefericire, efectele unei astfel de atitudini se pot întoarce împotriva noastră. Timpul se poate pierde nu doar prin activități rele, ci și prin activități aparent nevinovate.

O parte din eșecurile personale se datorează modului în care administrezi odihna. Poți pierde minute prețioase, dimineața sau seara, în speranța că îți poți reface condiția fizică printr-un program de somn personalizat. Nu apela la tipul de somn ce se poate dovedi o pierdere pe termen lung. Este foarte ușor să pierzi vremea în timp ce crezi că o câștigi. Vrăjmașul tău așteaptă momentele tale de inconștiență. Atunci când trebuie să fii treaz, va încerca să îți amorțească simțul realității. Făcând asta, poate devasta tot ce e mai frumos în viața ta.

Nu subestima puterea oponentului lui Dumnezeu de a cultiva haosul în viața ta. Fii treaz!

Roagă-te să primești puterea de a păstra simțul realității activ în viața ta.

Provocare: Trezește-te săptămâna aceasta în fiecare dimineață devreme. Profită de orele de dimineață pentru a-ți ordona zilele.

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video