DOAR O VIAȚĂ

Isus i-a zis: „Eu sunt Calea, Adevărul și Viața. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine.”
Ioan 14:6

În apartamentul din București, în acea seară eram patru băieți. Doi dintre noi eram chiriași, ceilalți doi erau băieții proprietarului. Unul dintre băieți a venit cu computerul acasă. Ne-a chemat în camera lui și ne-a arătat primul joc pe computer pe care l-am văzut în viața mea: Bomberman. Am fost provocați fiecare dintre noi să ne încercăm dexteritatea. A fost o ofertă periculoasă. Dintre cei patru candidați, eu și unul dintre băieții gazdă ne-am pomenit jucându-ne până dimineața.

La startul jocului primeam un pachet de mai multe vieți. În timpul jocului, o viață pierdută nu era nicio problemă. Aveam altele pe care le puteam folosi. Frustrarea se instala odată ce rămâneam cu o viață: odată pierdută, jocul trebuia reluat de la început.

În viața reală, de multe ori plecăm la drum ca și cum am avea mai multe vieți. Doza de încăpățânare ne face să nu realizăm că de fapt nu avem decât o viață. Una singură… Din acest motiv, Isus a afirmat realitatea incontestabilă în care ne desfășurăm viața. În lumea noastră, dintre modelele de viață sau sistemele de gândire, unul singur este asigurat: calea lui Isus.

A recunoaște falimentul tuturor variantelor existente și a avea soluția lui Isus la îndemână este o dovadă de dragoste divină. Dumnezeu nu te-a abandonat.

Roagă-te să accepți calea credinței și modelul de viețuire Isus.

Provocare: Caută un aspect al vieții în care nu te asemeni cu Isus. Schimbă-l cu ajutorul Lui.

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor