UNDE ALTUNDEVA?

„Doamne”, I-a răspuns Simon Petru, „la cine să ne ducem? Tu ai cuvintele vieții veșnice.”
Ioan 6:68

Cu siguranță ai rezolvat, sau cel puțin ai văzut, un labirint. Ai un punct de plecare și un punct de sosire. Există o singură variantă de drum corectă. Dificultatea rezolvării derivă din faptul că labirintul este plin de variante alternative care, odată folosite, te vor bloca la un moment dat. Te reîntorci la punctul de pornire și din nou trebuie să cauți o variantă nouă.

Petru era pus în fața unei alegeri de tip labirint. Provocarea a venit de la Isus. Ideea că Isus este un fel de dictator, ce-ți fură dreptul la alegere și te îmbracă într-o cămașă de forță a creștinismului, este complet falsă. Isus le-a oferit celor care Îl urmau libertatea să-și aleagă drumul în viață, fără acuza că Isus propune un creștinism de tip cazarmă.

Reacția lui Petru este dezarmantă. Unde? La cine? Pe care variantă să mergem? În comparație cu varianta Isus, nu vei găsi în lumea aceasta o altă soluție care să-ți asigure o viață fericită pe pământ și garanția vieții veșnice dincolo de mormânt. Crezi că poți schimba cursul vieții și să inversezi dinamica tinerețe – bătrânețe? Dacă nu, Isus a demonstrat că poate schimba dinamica viață – moarte oferindu-ți posibilitatea unei călătorii de la viață la viață. Fie alegi să te consumi, alunecând spre moartea rece, fie alegi să-I dai lui Isus șansa de a-ți schimba destinul în viață veșnică.

Roagă-te să alegi veșnicia.

Provocare: Fă-ți un obicei nou de a vorbi cu Isus. Cum? Prin rugăciune disciplinată. Fă-ți un plan și aplică-l.

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video