CU OCHII PE ISUS

O, nenorocitul de mine! Cine mă va izbăvi de acest trup de moarte? …Mulțumiri fie aduse lui Dumnezeu, prin Isus Hristos, Domnul nostru!
Romani 7:24-25

Cele mai grele momente din viață sunt marcate de blocaj. Situațiile când nu poți schimba nimic și te vezi neajutorat și neînțeles de nimeni. Te vezi la colț, în fața ta e zidul, iar înapoi nu te mai poți întoarce. Acestea sunt clipe de suferință ce nu pot fi traduse în cuvinte convingătoare.

În acest fel vede Pavel condiția noastră. Pierduți într-o lume în care soluția pare să nu existe. Totuși… Pavel nu acceptă blocajul. Din experiența lui de apostol a învățat care este ieșirea.

Îmi amintește de un om gârbov ce se chinuia să-și îndrepte spatele. În fața imposibilului și-a propus să meargă în grădina din spatele casei, unde avea o statuie. În fiecare dimineață se chinuia să ridice ochii spre vârful statuii. A făcut acest lucru regulat, până când și-a dat seama, că, de fapt, spatele lui s-a îndreptat. În fața situației fără ieșire nu s-a aventurat să facă gesturi mari, ci fapte minuscule. Acele gesturi mărunte, însoțite de răbdare, i-au adus o altă eliberare.

În centrul preocupărilor tale nu trebuie să rămâi blocat în neputință. Îndreptă-ți privirea spre Isus. Caută-l în meditația Bibliei. Lasă în mod conștient ca viața lui Isus din evanghelii să fie modelul tău de succes.

Roagă-te să primești azi binecuvântarea lui Isus.

Provocare: Cu siguranță ai aspecte ale vieții unde ești cu fața la zid. Verifică-te și fă o schimbare cu ajutorul lui Isus.

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video