EXCEPȚIILE

După ce i-au scos afară, unul din ei a zis: „Scapă-ți viața; să nu te uiți înapoi și să nu te oprești în vreun loc din câmpie: scapă la munte, ca să nu pieri.”
Geneza 19:17

Dacă ai urmărit o cursă de atletism, ai putut observa că fiecare atlet are la start niște aparate de oțel. Ele sunt fixate pentru a oferi atletului un punct de sprijin pentru start. Felul în care vor pleca de pe loc este la fel de important ca felul în care aleargă și modul în care vor finaliza cursa.

Nevasta lui Lot a plecat spre munte fiind luată de mână de îngerul salvator. Cursa a început-o bine. Din nefericire, modul în care a alergat a dus la ratarea obiectivului. S-a uitat înapoi și instantaneu s-a prefăcut într-un stâlp de sare. Cauza? A crezut că pentru mame există excepții de la regulă: s-a uitat înapoi.

În mod similar, Dumnezeu a fixat repere distincte pentru o viață reușită. Ele sunt ca aparatele de oțel ale atletului de la începutul cursei. De fapt, sunt principiile fixe cu care se poate aborda o cursă de succes. Respectarea acestor principii te va ajuta să treci prin viață, chiar dacă uneori îți va fi dificil. Cel mai mare dușman al succesului este excepția. Dacă apelezi la formula excepțiilor și îți permiți abateri de la principiile Creatorului, vei rata ținta și îți vei compromite ființa.

Roagă-te lui Dumnezeu să te susțină ca să duci o viață bazată pe principii.

Provocare: Îți amintești de excepțiile pe care ți le permiți în viață? Pune-le pe listă și începe de azi să le scoți din viața ta.

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor