TRĂDAREA

Și Isus i-a zis: „Iudo, cu o sărutare vinzi tu pe Fiul omului?”
Luca 22:48

Probabil, nu prea ne-am bătut capul cu numele nostru, nici cu ale celor din jurul nostru. Dar, ca o mică curiozitate, încearcă să găsești un prieten, un vecin sau un om care are numele Iuda. Cu siguranță, nu vei găsi. Prin comparație, unii tirani, precum Nero, au rămas printre preferințe atunci când proprietarii de câini caută un nume pentru patrupedul lor. Dar Iuda?! Nimeni, nici măcar pentru câinele lor, nu folosește numele Iuda.

Cauza acestui refuz unanim trebuie căutată în acțiunea josnică, inumană, făcută de Iuda. L-a trădat pe Isus. A rămas în istorie ca omul trădării. Când spui Iuda, de fapt mintea zboară fără nicio ezitare spre trădare. Actul trădării este asociat cu cei care au pierdut orice fărâmă de bunătate umană. Din acest motiv, nicio relație de prietenie nu poate funcționa atunci când cineva își permite luxul de a se asocia cu trădarea.

Oprește-te o clipă… Adună-ți toate amintirile posibile. Ai avut vreo tentativă de trădare, indiferent de subiect și cauză? La nivelul credinței sunt adevărate bătălii. Vei trăda încrederea sau îți vei păstra convingerile intacte? Formele trădării se pot manifesta prin schimbări radicale. Cei mai mulți plonjează într-o viață dublă, se îndepărtează de relația cu părinții pentru a-și câștiga libertatea. Nu-ți irosi timpul în vânzări ieftine.

Roagă-te să poți păstra în inima ta „teama de Dumnezeu”.

Provocare: Oferă o floare persoanei pe care o iubești. Și mulțumește-i pentru încrederea pe care ți-o acordă.

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor