TĂINUIREA

Iosua a zis lui Acan: „Fiule, dă slavă Domnului, Dumnezeului lui Israel, mărturisește și spune-mi ce ai făcut, nu-mi ascunde nimic.”
Iosua 7:19

Cunoști sentimentele adolescentului neînțeles. Eu le-am trăit din plin. Valul de revoltă se ridica vijelios între inima mea și hotărârea de neschimbat a mamei. În timp ce mama își continua discursul ferm, cu accente pe fraze-cheie: „Nu mergi”, „să nu te prind că nu asculți”… în creierul meu se desfășura un adevărat maraton de idei. Căutam o soluție prin care să ies „basma curată”, defilând prin fața mamei ca cel mai cuminte băiat din zonă.

După cum bine știi, în timpul acțiunii nu ai timp să te gândești la ce urmează. Abia după ce se termină jocul de fotbal din curtea școlii, în drum spre casă, îmi aranjam discursul. Obiectivul meu – să ascund realitatea. Să dovedesc prin argumente că nu am călcat niciun cuvânt al mamei. Ajunsesem să cred că fie eu sunt prea deștept, fie părinții sunt extrem de nepricepuți. Căzusem într-o zonă periculoasă: devenisem un magician al secretelor. Trăiam într-o lume întunecoasă. A fost doar o chestiune de timp până când toate secretele mele au fost descoperite de mama. În cuvintele ei a pus toată amărăciunea: „Atât de jos ai decăzut!”

Când secretele devin dominante în viața ta, să știi că aluneci pe o pantă a căderii.

Roagă-te lui Dumnezeu să te învețe transparența. Să trăiești la vedere.

Provocare: Verifică dacă poți elimina parola de pe telefonul tău astăzi. Dacă nu, înseamnă că ai lucruri ascunse. Mărturisește-le astăzi lui Dumnezeu.

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video