ÎNSTRĂINAREA DE TATĂ

Cel mai tânăr a zis tatălui său:„Tată, dă-mi partea de avere ce mi se cuvine”… Nu după multe zile, fiul cel mai tânăr a strâns totul și a plecat într-o țară depărtată…
Luca 15:12,13

Ai auzit de tensiuni? Vorbim de cele care domină relațiile din familie. Din nefericire, aici pe pământ, ele sunt prezente. Unele sunt mai vizibile, altele, mai puțin.

O astfel de relație tensionată este descrisă de Isus în pilda fiului risipitor. Fiul cel tânăr declanșează durerea. Își cere averea, motivarea fiindu-i plăcerea. Vrea libertate și viață fără restricții. Brusc, relația cu tatăl este afectată. Însă, ceea ce urmează este subiectul fierbinte…

Fiul pleacă! Se desparte de tatăl. Ne opunem de multe ori opiniilor părinților, ne rățoim, în virtutea inteligenței, la ei, sau mai întoarcem spatele cuvintelor lor, ca protest. Dar să pleci lăsându-l pe tata cu ochii în lacrimi? Din păcate, condiția noastră păcătoasă ne determină să pășim în direcția opusă părinților. Ne revendicăm libertatea și dreptul la alegere. Nu intenționăm să-i rănim, dar constatăm că prin fiecare revendicare ne înstrăinăm de ei. De ce?

Nu uita! Din fire ne opunem binelui. Condiția de oameni pierduți ne împinge să tăiem legăturile cu cei care ne pot ajuta. Preferăm să înotăm disperați în largul ideilor noastre și să refuzăm colacul salvator al celor apropiați. În tăcere ne înstrăinăm de cei care ne-au dat viață.

Roagă-te Domnului azi pentru părinții tăi. Mulțumește-le pentru dragostea lor.

Provocare: Fă-le o surpriză – spală vasele sau pregătește-le o gustare și stai cu ei.

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video