CAPCANA EROZIUNII

Avraam a locuit în țara Canaan, iar Lot a locuit în cetățile din câmpie și și-a întins corturile până la Sodoma.
Geneza 13:12

În matematică, lucrurile sunt simple. Aritmetica este ghidată de precizie. În zona morală bântuie nuanțele. În funcție de factori, argumente sau circumstanțe, albul se transformă în nuanțe de gri deschis sau gri mai închis. Aceasta ne face pe toți diferiți. Chiar dacă valorile divine sunt aceleași, prin experiența noastră le schimbăm conținutul.

Lot a fost nevoit să se despartă de Avraam. Dar cine l-a obligat să se apropie de Sodoma? Ce l-a împins pe Lot în această direcție? Ai auzit de ispita șmecheră? Ei bine…

Dacă vrei să păstrezi standardele înalte, sau să cultivi valorile adevărate ale umanității și să continui să trăiești viața împlinită, atunci va trebui să eviți capcana eroziunii. Asemenea albiei râului, prin trecerea anilor, cursul apei se mută milimetric. Forța eroziunii schimbă cursul vieții.

Lot s-a înstrăinat de Avraam. Nu a luat în calcul faptul că alegerile lui vor antrena după sine și o eroziune a valorilor. A uitat de altarul lui Avraam, de închinarea cu Avraam, de dialogul cu Dumnezeu. S-a dus atât de departe, încât s-a trezit la porțile Sodomei. Nu a intenționat să ajungă acolo, dar prin ruperea de Avraam s-a trezit acolo.

Roagă-te astăzi să reziști ispitei de a privi cu ușurătate valorile divine. Cere-I lui Dumnezeu îndrumare în alegerile zilnice.

Provocare: Vorbește cu părinții tăi, sincer, despre subiectul valorilor. Ascultă părerea lor cu privire la starea în care te găsești.

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor