STOP TRĂDĂRII

Și Isus i-a zis: „Iudo, cu o sărutare vinzi tu pe Fiul omului?”
Luca 22:48

Cei mai mulți cred că plăcerea are efecte doar asupra propriei persoane. „Mă afectează doar pe mine” sunt cuvintele care blochează orice analiză. În realitate, efectele sunt mult mai periculoase.

Nefericitul Iuda și-a făcut calculele simplu. Eu voi lua arginții, Isus va face o minune și Se va salva și, în final, toată lumea este fericită. Ceea ce „agerul” Iuda nu a prevăzut a fost capacitatea tacită a poftei de a afecta relațiile cu cei din jur și, implicit, cu propria persoană. Deși alegerea i-a aparținut, consecințele ei s-au rostogolit peste cei din jur. Aceasta este nebunia poftei. Te gândești: „O fac doar acum și nimeni nu mai știe” sau „îmi pot permite, doar îmi doresc așa de mult”. Consideri că se va opri totul doar în aria ta. Din păcate, realitatea este dură. Oricine devine sclavul unor plăceri, mai devreme sau mai târziu, este pus în situația de a trăda încrederea celor apropiați. Părinții pot fi dărâmați de efectele produse de plăcerile neîngrădite, profesorii — surprinși, iar cei mai apropiați dintre prieteni — perplecși. Însă drama se produce atunci când plăcerea dinamitează încrederea celor de lângă tine. Abia atunci începi să te întrebi: merită?

Roagă-te astăzi să fii loial standardelor Scripturii. Pune preț pe învățătura spirituală.

Provocare: Vizitează pe cineva pe care l-ai rănit, indiferent cum, și mărturisește-i că ești dispus să pui bazele unei relații sănătoase.

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor