PLĂCERE ILEGITIMĂ

Ghedeon a pogorât poporul la apă, și Domnul a zis lui Ghedeon: „Pe toți cei ce vor limpăi apă cu limba, cum limpăie câinele, să-i desparți de toți cei ce vor bea apă din genunchi.”
Judecătorii 7:5

„Dar e dreptul meu!” Sunt cuvintele cu care îți argumentezi alegerile. Înveți să lupți, să suferi, uneori să insiști fără remușcări pentru ca ceea ce ți se cuvine – dreptul tău – să fie respectat și recunoscut. Un demers bun. Dar… te-ai întrebat dacă-l folosești echilibrat?

 Este normal să-ți fie sete. Însă modul în care îți satisfaci setea poate transforma o nevoie într-un risc. În acest caz, a utiliza dreptul personal fără a calcula, cu răspundere, consecințele, te trimite într-o zonă a plăcerii ilegitime. Nu poți să te folosești de propriile drepturi, de propriile nevoi, și să-ți expui viața riscului suprem. În acești termeni trebuie privită extravaganța unor tineri, dispuși să se cațere în cele mai riscante locuri, să încerce unele dintre cele mai periculoase aventuri. A striga după drepturile tale, cu siguranță, reprezintă o parte a libertății de exprimare. Dar, dincolo de cuvinte, sunt atitudinile ce definesc cuvintele. În cazul nostru, o parte dintre luptătorii lui Ghedeon au fost trimiși acasă. Motivul? Și-au expus viața riscului.

Astăzi, oprește-te și meditează câte plăceri te expun într-un mod inconștient decăderii. Cere-i lui Dumnezeu echilibru și responsabilitate.

Provocare: Renunță pentru o oră la social media. Ieși pe stradă și fă o plimbare cu Dumnezeu. Vorbește cu El în timp ce te bucuri de aer.

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor