URMĂREȘTE ESENȚA LUCRURILOR

„Departe de mine, Doamne, gândul să fac lucrul acesta! Să beau sângele oamenilor acestora care s-au dus cu primejdia vieții lor?” Și n-a vrut să bea.
2 Samuel 23:17

De câte ori ai auzit: „Unde îți este capul?” Referire directă la modul simplist, uneori neatent, de a ne concentra atenția pe lucruri marginale, fără miză, consumatoare de timp și distrugătoare de valori.

Raynald al III-lea, numit Crassus (grăsanul), și-a găsit locul în istorie datorită poftei ce l-a făcut să piardă din vedere esențialul. După un conflict cu fratele său pierde tronul și este închis într-o cameră cu ferestre și uși fără lacăt sau cheie. Putea ieși oricând din interior. Putea să-și câștige privilegiile imediat ce se putea elibera din cameră.

Avea un singur hop de trecut. Iubea prăjiturile și dulciurile. În fiecare zi, primea porții imense de dulciuri. Incapabil să renunțe, le consuma pe toate. Fiind prea gras, în ciuda ușii deschise, nu a reușit să iasă de acolo. În loc să slăbească, în fiecare zi se îngrășa. Putea pleca oricând, însă el alegea prăjiturile în locul libertății.

David a înțeles că plăcerea lui de a bea apă din fântâna Betleemului este un moft ce pune în pericol viața altora. A preferat să vadă esența lucrurilor.

Roagă-te să poți urmări esența lucrurilor. Refuză părțile nesemnificative ce îți înrobesc atenția.

Provocare: Renunță astăzi la ceea ce îți creează dependență. Fă o vizită unui bolnav și roagă-te împreună cu el. Concentrează-te pe ceea ce contează.

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor