SEDUCȚIA „GUSTULUI”

Și Samson a zis tatălui său: „Ia-mi-o, căci îmi place!”
Judecători 14:3 u.p.

Licean fiind, am răsuflat ușurat. Ora de rugăciune se terminase. Eram singurul tinerel din grupul de credincioși care se rugau. Pentru mine, o oră și jumătate era prea mult. Dar, din motive întemeiate, cu intenții bune, mama m-a luat cu ea, fără nicio șansă de a emite vreun comentariu. Eram fericit. Gata! Puteam merge acasă.

Înainte să mă ridic, un platou cu mere s-a ivit pe neașteptate în cameră. Imediat, mintea s-a trezit. Fusesem avertizat de acasă să iau din platou ceea ce va fi în fața mea. Acum mă așteptam să prind mărul cel mai mare. Eh… după atâta stat, măcar mărul cel mai mare! L-am luat. Am mușcat cu poftă. Brusc, prima reacție a dispărut. Mărul cel mare, atât de frumos și lucios, era putred pe interior. În drum spre casă, după ora de rugăciune, mama mi-a ținut o altă predică despre gust.

Gustul poate distruge și cele mai puternice caractere. O privire nepotrivită, o atingere inadecvată, un film îndrăgit, un anturaj mai trăsnit, o încercare din zona „interzisă” te pot arunca într-un carusel al decăderii. Acesta a fost cazul lui Samson. Tentația plăcerii l-a chinuit atât de mult până și-a pierdut vederea.

Roagă-te azi ca puterea de a alege să fie însoțită de puterea verificării. Urmărește propriile alegeri. Nu te lăsa condus de argumentul: „Îmi place!”

Provocare: Caută să mănânci o mâncare sănătoasă, dar care nu îți place. Mulțumește-i Domnului pentru alegerile sănătoase.

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor