LA TRÂNTĂ CU „EU-UL”

Moise și Aaron au chemat adunarea înaintea stâncii. Și Moise le-a zis: „Vom putea noi oare să vă scoatem apă din stânca aceasta?”
Numeri 20:10

Ciudat! În zilele noastre, sloganul ce domină atmosfera cotidiană se rezumă la dezvoltarea personală. O țintă justă. Creșterea capacității de autocontrol este temelia oricărui succes real în viață. Prin urmare, nu faceți excepție de la această regulă!

Totuși… ciudățenia acestui demers este demascată în atitudinea liderilor conducători — Moise și Aaron — care și-au dobândit poziția de lideri ai Israelului în urma voinței divine. Moise a avut parte de un program special de pregătire. A petrecut patruzeci de ani în pustia Madian. A învățat să fie disciplinat și să recunoască vocea lui Dumnezeu. A crescut onorabil. În fața stâncii, declanșează proiectilul fatal: „Vom putea noi!”

Cele mai răsunătoare eșecuri, în plan personal, vin la pachet cu suprasolicitarea eului. Momentele când, credem noi, suntem unici, fantastici, de neînlocuit. Clipele de glorie în care alegem să decontăm toată performanța pe spinarea „eu-lui”.

Dacă Moise a căzut în capcana aceasta, să nu crezi că tu vei fi ocolit de tentație. Roagă-te astăzi să te poți lua la trântă cu „eul” tău. Cere-i lui Dumnezeu să biruiești tentația de a crede că poți totul de unul singur.

Provocare: Caută o persoană din viața ta care a avut o influență colosală asupra dezvoltării tale. Trimite-i un mesaj sau fă-i o vizită și spune-i cât de mult apreciezi influența ei în dezvoltarea ta.

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor