OPORTUNITĂȚI ÎNȘELĂTOARE

Lot și-a ridicat ochii și a văzut că toată Câmpia Iordanului este bine udată în întregime…
Geneza 13:10

Încă ești obosit. Noaptea a fost mai scurtă ca de obicei. Ești în fața unui spațiu de timp ce te neliniștește. Cunoști foarte bine ce ai lăsat în urmă. Oricât de generos ai fi cu defectele tale, în mod cert, nu poți să spui că stai „perfect” sau că ești mulțumit de toate realizările tale rămase în urmă. Din acest motiv, toată cantitatea de timp strânsă în calendarul noului an te frământă. Ce vei face? Vei păși mai atent prin tranșeele zilelor? Vei rămâne același, încercând să tencuiești mai atent fisurile prea evidente din caracter, temperament sau rațiune? Sau te vei lăsa capturat de trendul „voi vedea ce voi face”?

Lot s-a grăbit. A lăsat fantezia ochilor să-i submineze temelia. Cucerit de oportunități, a uitat să le testeze calitatea. A coborât în câmpie cu toată familia, pentru ca mai târziu să o părăsească aproape singur. Doar el și două fete. Restul? S-au pierdut în lumea oportunităților ce s-au dovedit înșelătoare.

În fiecare zi vei alege. Fă alegeri calitative. Începe azi să urmărești calitatea în detrimentul oportunităților simple. Roagă-te să poți face diferența între slăbiciunea ta și puterea lui Dumnezeu. Cu cât devine mai greu ceea ce faci, cu atât ai nevoie de mai multă putere. Aceasta este calea reușitei fără pierderi masive.

Provocare: Identifică zona în care îți este foarte greu să te schimbi. Cere-I lui Dumnezeu să-ți ofere putere divină.

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video