SPERANȚĂ

Noi trăgeam nădejde că El este Acela care va izbăvi pe Israel, dar (…) iată că astăzi este a treia zi de când s-au întâmplat aceste lucruri.
Luca 24:21

Mergând spre casa lor din Emaus, doi ucenici se mișcau agale pe drumul care părea mai lung și mai greu ca alte dăți. Speranța lor de a fi martori la o mare zi a eliberării lui Israel de sub dominația romană fusese doborâtă la pământ de șirul neașteptat de rău al evenimentelor recente. Cel în care își puseseră toată speranța că îi va izbăvi din servitutea umilitoare fusese condamnat și executat din niște motive mult prea exagerate de către conducătorii iudei. Guvernatorul roman s-a lăsat prea ușor înduplecat, lăsând lucrurile la îndemâna preoților, iar Învățătorul Însuși nu a făcut niciun gest măcar să Se salveze pe El, darămite să mai salveze și pe alții. Despre eliberarea poporului Israel, nici vorbă. Acum, cei doi ucenici pășeau obosiți și dezorientați pe drumul spre casă și parcă nimic nu mai avea sens pe lumea aceasta.

Li S-a alăturat un Străin care nu părea la curent cu ultimele evenimente și încerca să le spună ceva din Scripturi pentru a le mai liniști inimile. Greu se mai legau lucrurile în mintea lor! Vreme de câteva ceasuri au tot ascultat ei lucruri pe care parcă li le mai spusese cineva, dacă nu cumva chiar Învățătorul în care își puseseră atâta speranță. Mintea lor bântuită de durere și descurajare primea cu greu lumina din Scripturi.

Dar, când a fost la frângerea pâinii de seară, speranța lor a explodat pur și simplu. O energie vie și proaspătă i-a cuprins pe loc și au plecat în grabă să le ducă și fraților din Ierusalim marea bucurie a învierii lui Isus Hristos. Și nu numai frații din camera de sus aveau nevoie de această nouă speranță, ci întreaga lume. Și nu numai cea de atunci, ci întreaga lume de atunci până astăzi.

Când, uneori, am momente de descurajare, unde îmi găsesc imediat izvorul de speranță și entuziasm?

Sensuri și contrasensuri
Sensuri și contrasensuri
Într-o lume care își pierde treptat percepția profundă asupra cuvintelor din propria limbă, acest devoțional militează pentru reîmproprietărirea vorbirii cu semnificația diversă a spiritualității biblice. Sensurile se referă la cuvintele explicite și pozitive ale vocabularului spiritual. Contra-sensurile se aplică acelor cuvinte folosite în vorbirea spirituală care au o conotație negativă. Sensurile încurajează creșterea spirituală; contra-sensurile avertizează în privința riscurilor asociate relelor din jur. Atât de partea sensurilor, cât și de cea a contra-sensurilor vin cuvintele neduse la biserică, dar care au un potențial evident de expresie și comunicare cu conținut spiritual.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor