NIMICIRE

Vrăjmașul cel din urmă care va fi nimicit va fi moartea.
1 Corinteni 15:26

Distrugerea, nimicirea, este un element specific păcatului și răului sub toate formele lui. Potrivit legii a doua a termodinamicii, sistemele tind să se oprească în situația în care nu mai sunt alimentate cu energie din afara lor. Pe termen lung, neantul ar fi singura perspectivă a existenței. Din fericire, lucrarea lui Dumnezeu este aceea de a susține și a dezvolta creația începută. El imprimă forță și putere tuturor lucrurilor, iar acest fapt le conferă un viitor și o speranță.

În acest context vorbim despre moarte ca un proces distructiv, care continuă să amenințe viața sub toate aspectele ei. Este o realitate tristă și inevitabilă, dar prin credință putem vedea o reașezare a lucrurilor, iar, din această perspectivă, moartea va fi eliminată. Foarte încurajator afirmă Pavel că moartea va fi exterminată în cele din urmă.

Moartea are, la rândul ei, o lucrare foarte importantă de făcut, și anume de a nimici păcatul și pe păcătoși pentru a purifica universul refăcut al lui Dumnezeu. În mod interesant, moartea a venit la pachet cu păcatul. Moartea este consecința păcatului, dar în cele din urmă însăși moartea va pune capăt păcatului. După ce obiectul acțiunii morții se va fi epuizat, făcând-o inutilă, ea însăși va fi exterminată.

Cu acest act recuperator, pacea, armonia și eternitatea se vor putea instala nestingherite și neamenințate de vreo umbră sau neliniște.

Cum voi folosi posibilitatea distrugerii pentru a facilita lucrurile bune să se adune, iar pe cele rele să se spele?

 

Sensuri și contrasensuri
Sensuri și contrasensuri
Într-o lume care își pierde treptat percepția profundă asupra cuvintelor din propria limbă, acest devoțional militează pentru reîmproprietărirea vorbirii cu semnificația diversă a spiritualității biblice. Sensurile se referă la cuvintele explicite și pozitive ale vocabularului spiritual. Contra-sensurile se aplică acelor cuvinte folosite în vorbirea spirituală care au o conotație negativă. Sensurile încurajează creșterea spirituală; contra-sensurile avertizează în privința riscurilor asociate relelor din jur. Atât de partea sensurilor, cât și de cea a contra-sensurilor vin cuvintele neduse la biserică, dar care au un potențial evident de expresie și comunicare cu conținut spiritual.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video