UNDE ESTE LINIA DE SOSIRE?

O mulțime de vaci își ridicară privirea din iarbă pentru a se uita la studenții care pedalau pe drumul lor pietruit. Vacile erau cât se poate de mulțumite. Bicicliștii erau țâfnoși.

– Opriți! strigă Tom din spate. Ceva nu e în regulă. Am pedalat opt mile de ultima oară când am făcut stânga. Nu ar trebui să fim pe un alt drum? Hei, Eric, ne-ai făcut să ne rătăcim din nou?

– Eu? Nu da vina pe mine! Și tu ai hartă.

După câteva mile, Katie strigă:

– Opriți!

– De ce oprim de data asta?

– Lui Jon îi e rău. Nu mai suportă căldura.

– Ryan, ne-ai mințit! se plânse Jennifer liderului lor. Ai spus că o să ne distrăm. Ar fi trebuit să mergem undeva unde puteam sta întinși pe plajă. Nu mai pot pedala.

Citește Iuda 24, 25

Creștinii care nu se concentrează asupra liniei de sosire sunt asemenea bicicliștilor care umblă pe un drum de țară, cerând îndrumări vacilor. Se rătăcesc. Se lovesc de obstacole și zboară peste ghidon. Uită să se bucure de adrenalină în timp ce coboară la vale. Dar dacă știi unde ești și cât mai ai de mers, nu o să renunți chiar dacă drumul este greu. Dacă nu ești sigur că fiecare efort și fiecare pedală te duc mai aproape de țintă, o să renunți. Transpiră degeaba, și vei găsi ceva mai bun de făcut. Dar când știi că te așteaptă sucuri reci ca gheața, lacuri cristaline și un sac moale de dormit, poți să reziști. Destinația ta, în calitate de credincios, este mai dulce decât orice ți-ai imaginat vreodată. Te îndrepți în sus. Spre maturitate. Spre cer. Spre Domnul tău.

Și Dumnezeu promite să te ducă acolo „fără prihană”, prin puterea Sa. Nu pentru că ai fi perfect, ci pentru că te agăți de iertarea Lui. Asta nu înseamnă că vei ajunge acasă ca un leneș care și-a ieșit din formă. Isus îți umple viața cu slava, măreția, puterea și autoritatea Lui. Credința ta va fi pe măsură.

Iar a Aceluia care poate să vă păzească de orice cădere şi să vă facă să vă înfăţişaţi fără prihană şi plini de bucurie înaintea slavei Sale, singurului Dumnezeu, Mântuitorul nostru, prin Isus Hristos, Domnul nostru, să fie slavă, măreţie, putere şi stăpânire, mai înainte de toţi vecii, şi acum, şi în veci. Amin.
Iuda 24,25

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video