DISPUS SĂ LUPTE

Tragedia a lovit astăzi nord-vestul statului Wisconsin, anunță reporterul de știri. Un șerif din comitatul Polk a fost rănit grav după ce a răspuns unui apel pentru a ajuta la prinderea unui bărbat căutat pentru un atac armat în Minnesota din seara trecută. Șeriful Mike Seversen a fost împușcat sub bărbie, de aproape, în timp ce încerca să…

După trei zile, Mike s-a trezit pe un pat de spital.

Nu se putea mișca.

Dar era în viață.

Citește Filipeni 4:12,13

Care este cea mai gravă situație cu care te-ai putea confrunta fără să îți pierzi cumpătul?

Probabil că nu ai impresia că viața se termină dacă se strică aerul condiționat sau sistemul de redare video. Probabil că nu te îndoiești de grija lui Dumnezeu pentru tine când iei o notă mică la un test sau nu îți poți permite acei pantofi de tenis care costă două sute de dolari.

Dar dacă ai fi paralizat de la gât în jos? Dacă nu ai putea umbla, vorbi sau respira pe cont propriu? Sau dacă ai avea un atac cerebral? Viața se încheie când ești așa de rănit, nu-i așa? Atunci este timpul să renunți la Dumnezeu și la viață, nu?

Greșit.

Mike tot nu își poate folosi mâinile și picioarele. Știe ce a pierdut. Nu e naiv.

Dar știe și ce mai are încă. Îl are pe Dumnezeu. A luptat să învețe să respire și să vorbească din nou. Creierul lui funcționează cum trebuie. Merge în drumeții, lucrează la casă și glumește cu familia și prietenii lui. Îi învață pe oameni despre grija lui Dumnezeu.

Pavel, la fel ca Mike, și-a dat seama că putea să prospere chiar și cu o viață care nu era perfectă. Era mai rezistent decât știa. Dumnezeu era mai mare decât credea el. Pavel a scris din închisoare că putea fi fericit în orice circumstanțe, cu mai mult sau mai puțin, pentru că Dumnezeu l-a întărit.

Probabil că nu vei fi împușcat încercând să prinzi un infractor. Dar nu vei fi scutit de necazuri (Ioan 16:32). Viața ta nu se încheie când începe să se destrame – când cursa se transformă într-o bătălie pe deal împotriva vântului, cu muște care îți zboară în ochi și țânțari care îți intră în nas. Atunci nu este timpul să renunți. Este timpul să vezi cât de tare te poate face Dumnezeu. Poți face orice!

Pot totul în Hristos, care mă întăreşte.
Filipeni 4:13

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor