MORȚI VII

Mort lucra în tura de noapte la casa funerară și una dintre sarcinile lui era să adune cenușa oamenilor incinerați și să o pună în urne de bronz. Slujba nu era foarte bine plătită, dar venea cu oarecare oportunități, să le spunem, de aur.

În fiecare noapte, Mort căuta în cenușa celor plecați dintre noi o comoară de mare valoare, aur. O plombă aici, o punte dentară acolo. Din când în când dădea de un tezaur – o proteză strălucitoare a vreunei doamne sau a vreunui domn mai în vârstă, care a rezistat vreme de decenii cu o astfel de dantură. În timp, Mort a adunat suficiente venituri suplimentare încât să se poată pensiona înainte de vreme – într-o casă pe plaja din Bahamas la vârsta de treizeci și cinci de ani.

Partea cea mai frumoasă era că victimele lui nu se împotriveau niciodată.

Citește Filipeni 2:3-8

A fi creștin înseamnă a face întotdeauna pe mortul – a te lăsa incinerat – și a lăsa pe cineva să fure ce este al tău?

În calitate de creștini, nu avem altă cale mai bună de a ne arăta dragostea față de alții decât să „ne dăm viața” pentru ei (1 Ioan 3:16), jertfindu-ne timpul sau lucrurile pentru ei.

Dar avem mult mai multe de oferit. Așa că oferă cu înțelepciune.

Dacă ți-ai lăsa dulapul de la școală deschis cu un semn pe el pe care scrie: Uită-te înăuntru! Fură-mi lucrurile!,ai pierde totul dintr-o prostie și nu ai mai avea nimic nici pentru tine, și nici pentru a împărți cu oamenii care chiar au nevoie. Dacă îi lași pe oameni să profite de tine, nu vei avea ce să le oferi altora atunci când au nevoie cu adevărat.

Hristos a dăruit pentru că era puternic, nu pentru că era slab.

Nimeni nu L-a călcat în picioare. Nimeni nu a furat nimic de la El. El a ales să ofere, atât în viață, cât și în moarte: „A luat chip de rob.” „S-a smerit.” Iată un lucru ciudat: chiar și când era pe cale să fie luat cu forța pentru a fi bătut și crucificat, le-a spus clar ucigașilor Săi că murea de bunăvoie (Matei 26:53,54).

Jaful și dăruirea au același rezultat. Plătești un preț. Dar când oferi de bunăvoie, oamenii nu văd un hoț. Îl văd pe Hristos.

Să aveţi în voi gândul acesta, care era şi în Hristos Isus: El, măcar că avea chipul lui Dumnezeu, totuşi n-a crezut ca un lucru de apucat să fie deopotrivă cu Dumnezeu, ci S-a dezbrăcat pe Sine Însuşi şi a luat un chip de rob, făcându-Se asemenea oamenilor.
Filipeni 2:5-7

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor