TUNDE-MĂ!

Când fratele mai mare al lui Bill a plecat la facultate, a aranjat ca acesta să preia afacerea lui de tuns peluzele. Tot ce avea Bill de făcut era să termine ultima lună și jumătate de tuns iarba din acea toamnă și apoi să redeschidă afacerea în primăvară. Putea câștiga de trei ori mai mult pe oră decât prietenii lui. Avea să se scalde în bani.

Dar trebuia să tundă iarba înainte să poată face lucrul acesta. După ce a petrecut o întreagă duminică lucrând – și neterminând ceea ce avea de făcut – și-a amintit că fratele lui era mai înalt decât el cu treizeci de centimetri și cu vreo douăzeci și cinci de kilograme mai greu. Și îi luase cinci ani să își pună afacerea pe picioare.

Era mai mult de lucru decât își închipuise Bill.

Mamei lui îi părea rău pentru el. Tatăl lui spunea că nu putea să renunțe.

Bill se plângea că această experiență avea să îi distrugă percepția despre muncă pentru totdeauna și îi amenința că va locui cu ei până la vârsta de patruzeci de ani.

Citește Iacov 1:2-5

Dacă trebuie să ai răbdare, când este în regulă să renunți?

Antrenorul tău de înot se așteaptă să te antrenezi trei ore în fiecare seară, cinci seri pe săptămână. Îți petreci după-amiezile înghesuit pe un scaun de pian lângă o doamnă care te învață să cânți melodii din „Sunetul muzicii”. Și nu te pricepi deloc la muzică.

Nu devii automat un ratat dacă renunți la o echipă, la o activitate sau la o slujbă. Trebuie să renunți când îți faci rău – când nu ai parte de suficient somn, când îți petreci nopțile plângând sau când nu ai timp să îți faci temele. Nu ai de ales decât să renunți când ești forțat să faci răul – de un șef corupt, de exemplu. Și este în regulă să renunți când știi că te descurci mai bine la altceva, după ce ai terminat ce aveai de făcut și ți-ai ținut promisiunile. Primele angajamente pe care ți le-ai luat – nu cele care îți plac cel mai mult – au prioritate. Caută ajutor în timp ce lucrezi din răsputeri, chiar dacă asta înseamnă că altcineva va prelua o parte din sarcinile tale.

Vremurile grele te forțează să te bazezi pe Dumnezeu. Când te uiți la încercările care îți stau în față, ți se par înfricoșătoare, dar când te uiți în urmă, poți vedea cum Dumnezeu a avut grijă de tine și cum te-a izbăvit.

Fraţii mei, să priviţi ca o mare bucurie când treceţi prin felurite încercări, ca unii care ştiţi că încercarea credinţei voastre lucrează răbdare.
Iacov 1:2,3

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor