MAI REPEDE, MAI SUS, MAI PUTERNICĂ

Cheri își aștepta cu nerăbdare rândul la prima ei competiție locală de gimnastică. Sunt atât de mulți spectatori, se gândi ea. Cheri se descurcă bine la primele două exerciții, dar la exercițiul de la sol a ratat o aterizare și a depășit linia. Nota de la sol a coborât-o la sfârșitul clasamentului. S-a întors la colegele ei plângând, furioasă pe sine.

Antrenorul ei a încercat să o încurajeze:

– Cheri, te-ai descurcat grozav! Vom lucra la aterizări și la câteva exerciții de rezistență și data viitoare te vei…

– Nu o să mai fac asta, izbucni ea. Nu sunt deloc bună la gimnastică. M-am făcut de râs.

Citește Evrei 12:4-11

Dacă Dumnezeu te iubește, de ce te lasă să te chinui?

Nu te-ai oprit din a învăța să umbli după ce te-ai lovit de câteva ori cu capul de mobilă și ai continuat să încerci să rezolvi exercițiile la matematică chiar dacă nu reușeai să înțelegi cum de 2+2=4. Și cu siguranță vei face tot ceea ce este nevoie pentru a continua să crești – să îți iei permisul de conducere, să îți închiriezi primul apartament și să îți construiești o carieră și o familie.

Viața este dificilă. Doar pentru că un lucru necesită efort nu înseamnă că ești leneș, neîndemânatic sau lipsit de spiritualitate. Înseamnă că Dumnezeu lucrează în tine.

Dumnezeu Se folosește de problemele tale de la școală, de acasă, de la sport, cu lecțiile și din relații pentru a te disciplina – a te antrena – pentru a te face puternic și mai asemănător Lui. Lucrul acesta nu se întâmplă neapărat pentru că ai fost rău, ci pentru că știe că poți fi mai bun. Probabil că Dumnezeu nu îți va echipa picioarele cu fulgere, ca să poți câștiga miraculos toate concursurile de gimnastică. Nici nu îți va distruge inima, ca să Îi fii supus întotdeauna.

Orice îmbunătățire necesită antrenament. Trebuie să te antrenezi pentru viață și pentru a deveni un creștin puternic. Dumnezeu nu te pune să te antrenezi pentru că este un antrenor rău, care râde în timp ce tu dai ture de teren. El știe de ce ai nevoie pentru a te maturiza – când să te ia ușor și când să te împingă de la spate – și modul Lui de a te disciplina este plănuit perfect pentru binele tău.

Disciplina doare, dar funcționează.

Este adevărat că orice pedeapsă, deocamdată, pare o pricină de întristare, şi nu de bucurie, dar mai pe urmă aduce celor ce au trecut prin şcoala ei roada dătătoare de pace a neprihănirii.
Evrei 12:11

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor