NU ESTE DE AJUNS SĂ ÎI SPUI CUIVA CE SĂ FACĂ

Se simțea atât de ciudat că acceptase… În urmă cu vreo două luni îi promisese unui colege, așa în auzul tuturor că el va alerga la semi-maratonul din orașul lor ca mama ei să poată să își continue tratamentele oncologice. Era cel mai bun din clasă la sport și gestul său l-a făcut și mai popular și mai bine-văzut. Doar că astăzi, trebuia să alerge cu adevărat.

Ar fi renunțat dar îi era rușine.

A început cursa și Derek simțea că nu va rezista mai mult de 10 km. Când a trecut prima oră de alergat simțea că ar trebui să caute o bancă… Dar a continuat să alerge. După două ore, deja credea că se va opri ca o mașină fără benzină, dar nu s-a oprit. Alerga anticipând clipa când va cădea de oboseală pe asfalt… Când mai avea cam 5-6 km a crezut că e dincolo de puterile lui să mai alerge și s-a oprit resemnat. În mod neașteptată, o mână la cuprins de spate.. Era tata… Ce caută aici? Au început să alerge amândoi… Și tot amândoi au trecut linia de final…Reușiseră!

Citește Ieremia 1:4-10

Cum a reacționat Ieremia auzind ce așteptări are Dumnezeu de la el?

Când o dai în bară sau îți e teamă că vei face lucrul acesta, încerci să treci peste sau inventezi scuze ori spui că nu contează. Dar în adâncul tău știi adevărul. Vrei să reușești. Așa că ești deranjat. Ești jenat. Și probabil nu vrei să recunoști nici măcar în fața lui Dumnezeu că nu ești perfect fără să verifici mai întâi cine altcineva te aude.

Când Dumnezeu l-a făcut pe Ieremia profet – cineva care să vorbească poporului lui Dumnezeu, națiunii Israel –, Ieremia era speriat. Dumnezeu l-a trimis să stea față în față cu regi și lideri ai unor popoare întregi.

Ieremia nu credea că se ridica la așteptările lui Dumnezeu: „Doamne, Te înșeli amarnic. Sunt prea tânăr. Nu pot vorbi.”

Dar așteptările lui Dumnezeu sunt întotdeauna potrivite pentru noi. El ne cunoaște. Știe cum ne-a creat. Vede mai mult decât vedem noi în noi înșine. Și știe că ne poate face capabili să facem ceea ce cere.

Dumnezeu l-a lăsat pe Ieremia să se îndoiască pentru o secundă. Apoi i-a spus: „Nu-ți face griji. Eu te trimit. Eu voi fi cu tine. Eu o să te fac puternic.” Dumnezeu nu doar strigă: „Curaj” sau „Mergi înainte!” Lucrează cu răbdare în noi până când ajungem la scopul dorit de El.

Dar Domnul mi-a zis: „Nu zice: «Sunt un copil.»”
Ieremia 1:7

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor