NIMENI NU A STRIGAT „TRĂDĂTORULE!”

Ai muncit din greu și nu ai primit nimic în schimb.

Anul trecut, figurina făcută de tine pentru târgul de amfibieni – Bob, țestoasa ninja – nu a prins nici măcar un loc pe podium. Anul acesta, Lola i-a uimit pe jurați cu unghiile, rujul și coada de un verde mlăștinos, precum și sprâncenele false pe care i le-ai desenat și care o făceau să arate ca mătușa Beverly. Și spectatorilor le-a plăcut la nebunie stratul lucios de ceară de pe spatele țestoasei, pe care îl lustruiseși cu atenție în timpul orei de lucru manual. Dar când tu și Lola v-ați urcat pe podium ca să vă scăldați în admirația celor care îți împărtășeau pasiunea pentru crearea de figurine, un alt concurent s-a strecurat, a luat medalia, te-a dat jos de pe podium și a luat atât premiul, cât și pe Lola.

Nimeni nu a observat. Nimeni nu a strigat: „Trădătorule! Impostorule! Incorectule!”

Jaf la drumul mare.

Citește Evrei 6:7-12

Merită să lucrezi din greu când lucrul acesta nu îți aduce premiul?

Fiecare acțiune are două tipuri de public.

Fanii de pe pământ sunt schimbători. Rareori știu când să aplaude. Studiezi pentru un examen până când îți explodează creierul, dar un coleg care fură foaia cu răspunsuri primește nota cea mai mare. Joci în fiecare meci din sezon, dar antrenorul acordă premiul pentru cel mai bun jucător favoritului său. Sau pleci devreme de la o petrecere, ca să ajungi acasă la timpul stabilit de părinții tăi, și colegii tăi râd de tine.

Fanii de pe pământ aplaudă chiar și pentru oamenii care merită să fie huiduiți.

Dar Fanul tău din ceruri este credincios. Dumnezeu observă întotdeauna un lucru bine făcut. El vede când faci ceva „spiritual”, cum ar fi să te rogi sau să citești din Biblie. Dar observă toate modurile în care asculți de El – când îți faci temele și treburile din casă, când asculți de părinți, îi respecți pe profesori, îi tratezi pe oameni cu bunătate.

Când te dedici facerii de bine, ești ca o bucată de pământ care este udată de ploaie și rodește o recoltă bogată pentru stăpânul ei. Dumnezeu nu va uita lucrul acesta.

Ai încredere în El! Ai răbdare și bucură-te de seceriș!

Căci Dumnezeu nu este nedrept ca să uite osteneala voastră şi dragostea pe care aţi arătat-o pentru Numele Lui, voi, care aţi ajutorat şi ajutoraţi pe sfinţi.
Evrei 6:10

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor