AM AJUNS?

– Stai pe locul meu! se vaită surioara ta, aruncându-și păpușa Barbie spre tine.

Poc! Capul tare din plastic te lovește peste nas.

– AU! strigi. Termină! MAMĂ – A DURUT! Fă-o să se oprească!

Bancheta din spatele mașinii familiei devenise mult prea aglomerată într-o excursie care nu se mai termina. Ați călătorit săptămâni în șir. În fiecare seară scrii în jurnal despre Marea excursie cu mașina pe tărâm american – sub secțiunea „Lucruri pe care aș vrea să le uit”.

– Este o tâmpenie, te plângi. Unde mergem?

Părinții tăi nu îți dezvăluie destinația. Nu îți indică pe o hartă ruta pe care o urmați.

– Este o surpriză, îți zic.

Într-o zi, opriți la o benzinărie. Casierul este băgăcios într-un mod prietenos.

– Nu sunteți de prin zonă, nu-i așa? Încotro vă îndreptați?

– Aș vrea să știu, răspunzi. Întreabă-i pe ei! A fost ideea lor.

Citește Filipeni 1:9-11

Unde te duce Isus când Îl urmezi?

Nu te vei bucura de o călătorie lungă cu mașina dacă nu ai nicio idee încotro te îndrepți. Dacă singurul lucru de care ești sigur este că locul tău pe bancheta din spate este lipit de un scaun de mașină, o să te simți destul de prost, târât cine știe unde. Și vei căsca, vei adormi și vei sforăi dacă ajungi în cele din urmă la destinație și nimeni nu îți explică la ce te uiți.

Casa Albă este mai mult decât o casă. Marele Canion este mai mult decât o gaură în pământ. Urmarea lui Hristos este o aventură. Dar dacă nu înțelegi încotro te îndrepți și de ce și ce vezi pe drum, vei percepe călătoria ca pe o corvoadă plictisitoare.

Pavel trece prin câteva imagini din acea călătorie pentru a-ți arăta destinația – de fapt, pentru a-ți arăta cum vei arăta când îți vei încheia călătoria: relația ta cu Hristos te va schimba total. Vei fi „curat”, „fără vină” și „plin de roadele neprihănirii”. Viața ta va străluci datorită lui Dumnezeu. Oamenii vor vedea ce a făcut în tine și I se vor închina. Și în călătoria ta, vei fi alături de alți credincioși și vei învăța cum să trăiești viața la superlativ.

Excursia a început deja. Dumnezeu Se află pe locul șoferului. Îți garantează că te va duce acolo unde trebuie să ajungi (Filipeni 1:6). Și nu trebuie să ghicești încotro te îndrepți.

Şi mă rog ca dragostea voastră să crească tot mai mult în cunoştinţă şi orice pricepere.
Filipeni 1:9

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor