GRĂMADĂ DE MAIMUȚE

– O maimuță! Două maimuțe! numără Ryan.

Apoi se grăbi. Bum! Ben zăcea turtit la pământ, turtit sub greutatea unui fundaș.

Ben sări în picioare și se luă de Ryan.

– Termină! Mai fă o dată așa, și renunț! Sunt trei maimuțe.

Ryan râse de Ben.

– Benny e așa de copil, îl tachină el.

Runda următoare:

– O maimuță! Două maimuțe! numără Ryan și din nou se grăbi, lovindu-l și mai tare pe Ben. Când Ben a continuat să se vaite și nu a putut să se ridice, tatăl lui a venit alergând, l-a luat în brațe și l-a pus în mașină gonind spre spital.

A fost nevoie de o tomografie ca să se vadă că splina lui era ruptă și l-au operat de urgență pentru a-i salva viața. Când Ryan a venit să îl viziteze pe Ben la spital, a văzut tuburile care erau puse în interiorul lui și a început să plângă.

– Tatăl tău mi-a spus ce au zis doctorii, a spus el în cele din urmă. Îmi pare rău că ți-am făcut asta.

– Este în regulă, Ryan, a spus Ben. Nu o să stau supărat pe tine. Te iert.

Citește Psalmii 103:8-12

Ai dat-o în bară. Știi lucrul acesta. Ce trebuie să faci acum?

Nu poți lipi la loc o splină pe care ai făcut-o bucăți. Sau să iei înapoi cuvintele obraznice. Sau să iei nota corectă la un test după ce ai copiat. Nimic nu poate să repare complet ce ai făcut – indiferent că este vorba despre un păcat, o greșeală sau puțin din amândouă. Dar poți face tot ce îți stă în putință pentru a îndrepta lucrurile: Cere-ți scuze! Vorbește mai frumos data viitoare. Spune-i profesorului că ai copiat și ia nota unu sau dă testul din nou.

Dar turtitul oamenilor este doar jumătate din problema noastră atunci când greșim. Așa că îndreptarea situației reprezintă doar jumătate din ceea ce avem de făcut. Păcatul nostru Îl rănește și pe Dumnezeu. „Căci Tu nu eşti un Dumnezeu căruia să-I placă răul; cel rău nu poate locui lângă Tine”, a scris David. „Nebunii nu pot să stea în preajma ochilor Tăi; Tu urăşti pe cei ce fac fărădelegea” (Psalmii 5:4,5).

Mânia lui Dumnezeu zdrobește oasele. Dar iertarea Lui este și mai mare. Când o dai în bară și ești conștient de lucrul acesta, spune-I lui Dumnezeu. Dacă îți recunoști păcatul, El îl șterge cu desăvârșire, complet. Nu stă supărat pe tine.

Nu îți dă permisiunea să fii rău. Te face curat. Și îți oferă un nou început în urmarea Lui.

Cât de departe este răsăritul de apus, atât de mult depărtează El fărădelegile noastre de la noi.
Psalmii 103:12

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor