STAI ÎMPOTRIVA VÂNTULUI

De îndată ce au trecut în clasa a șaptea, Brock și prietenii lui au început să aibă petreceri la fiecare sfârșit de săptămână. Pe vremea aceea, băieții ascundeau CD-urile cu muzică de dans în microunde, pentru ca fetele să nu le găsească. În clasa a opta, unele cupluri începuseră să se sărute pe ascuns. În clasa a noua, copiii începuseră deja să bea vin și bere.

Brock își spunea că celelalte petreceri și locuri erau mult mai rele. Însă ceva îi spunea că ar fi trebuit să se lase de petreceri cu muuuuuultă vreme în urmă. Dar colegii care dădeau petrecerile erau prietenii lui cei mai buni. Singurii lui prieteni. Toți prietenii lui, de fapt.

Și i-au spus lui Brock că lucrurile pe care le făceau nu erau așa de rele. Când el le-a spus că erau, l-au dat la o parte. Și înainte ca el să decidă că nu mai vrea să meargă la petreceri, nu l-au mai invitat ei.

Citește Matei 5:10-12

Ce înseamnă să fii „prigonit din pricina neprihănirii”?

Te afli într-o situație care te face să te simți ciudat. Te întrebi dacă e vina ta sau a lui Isus.

Să stabilim un lucru: nu poți să Îl consideri pe Dumnezeu responsabil de toate ciudățeniile pe care le simți.

Când oamenii se uită la tine ciudat, verifică să vezi dacă este ceva ce poți rezolva. Verifici mirosul de transpirație. Mesteci o gumă. Stai împotriva vântului atunci când vorbești. Faci tot ce poți să te comporți normal – în limitele lui Dumnezeu, desigur. Și tot ajungi să te gândești: Hmm… nu îmi găsesc locul aici. Și apoi îți spui: Hmm… chestia asta este despre bine și rău. Și ajungi la concluzia: Hmm… Îi aparțin lui Isus, și dacă aș alege să nu ascult de El, această problemă ar dispărea.

Atunci este despre Isus.

Oamenii din întreaga lume sunt prigoniți – uneori numai pentru credințele lor, alteori din pricina unui amestec de probleme economice și spirituale. S-ar putea să nu fii niciodată prigonit în modul acela. Este puțin probabil să fii chinuit ca oamenii din filmele creștine care nu se închină fiarei și sunt ghilotinați. Dar cu siguranță se vor spune despre tine „tot felul de lucruri rele şi neadevărate”. Și de multe ori prigonirea pentru că ai luat decizia corectă înseamnă să fii ignorat cu înverșunare. Oamenii nu te tratează greșit. Nu te bat. Pur și simplu uită de tine.

Răsplata ta este mare.

Ferice de cei prigoniţi din pricina neprihănirii, căci a lor este Împărăţia cerurilor! […] răsplata voastră este mare.
Matei 5:10,12

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor