MANEVRA HEIMLICH

– Ce a întrebat astăzi?

– A întrebat cum știm că Dumnezeu a creat lumea și că nu am evoluat.

– Poate că asta este problema ei. Este o maimuță.

– Gândește prea mult. Ar trebui să acceptăm lucrurile pur și simplu. Nu-i așa?

– Toate astea au început la o întâlnire de tineret. L-a întrebat pe pastorul Lee dacă raiul este real și el i-a ținut o predică interminabilă. Se simte foarte inconfortabil.

– Ai văzut fața domnului Swenseid când a întrebat dacă Isus chiar a făcut o minune pentru a-i hrăni pe toți acei oameni? Nu mai putea să respire. Jur că a făcut un infarct. Ăsta este unul dintre lucrurile care nu îmi plac. Nu îmi place când se comportă de parcă suntem niște copilași și nu avem întrebări.

Citește Ioan 1:43-51

Îi displac lui Dumnezeu oamenii care pun la îndoială credințele creștine?

Nu poți înghiți mâncarea întreagă. Fie gărzile gastrice din esofagul tău elimină forțat intrusul, fie stomacul tău se chinuie să o macine când substanța din intestin întreabă cine a lăsat ceva solid să ajungă acolo. Sau te îneci și mori.

Dumnezeu nu Se așteaptă să înghiți adevărul întreg. Vrea să îl mesteci.

Natanael era sceptic. S-a întrebat dacă Isus era cine spunea Filip că este – Fiul lui Dumnezeu, venit să salveze lumea.

Dar Natanael a și acceptat invitația lui Filip de a vedea cu ochii lui. Lucrul acesta este diferit față de a refuza să crezi orice, indiferent de dovezi. Nu înseamnă a te comporta de parcă ești prea șmecher pentru Școala de Sabat, evitând studiile biblice, grupul de tineret sau ora de doctrină fără a încerca măcar să îți înțelegi credința.

Isus l-a văzut sub smochin – un loc obișnuit pentru studierea Scripturii. Natanael știa unde să caute răspunsuri. Era precum creștinii din Bereea (Faptele 17:11), care au primit mesajul pe care îl predica Pavel despre Hristos „cu toată râvna şi cercetau Scripturile în fiecare zi, ca să vadă dacă ce li se spunea este aşa”.

Natanael nu era ursuz. Nu inventa scuze. Iubea adevărul suficient încât să pună întrebări, să mediteze la răspunsuri și să îl trăiască (2 Tesaloniceni 2:10).

Dacă ești matur, nu înseamnă că știi totul. Înseamnă că Îl cunoști pe Cel care știe.

Isus a văzut pe Natanael venind la El şi a zis despre el: „Iată cu adevărat un israelit în care nu este vicleşug.”
Ioan 1:47

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor