CÂND ADEVĂRUL TE IZBEȘTE

Nimeni nu a fost surprins când sora mai mare a Ninei a rămas însărcinată. Dar Micki a fost șocată când a auzit despre avort.

Ce a făcut? Micki se uită la Nina cu dezgust în privire.

Nina și-a apărat sora:

– Nu știu ce aș fi făcut în locul ei. Dar cu siguranță nu aș fi vrut să am un copil.

– Cum poți spune așa ceva? izbucni Micki.

– Cred că trebuie să fii într-o astfel de situație ca să îți dai seama ce ai face.

Nina se uita la Micki de parcă era incredibil de proastă:

– Nu este o alegere pe care o poți lua din timp.

– Nu prea ai ce să alegi, răspunse Micki. Avortul este greșit.

Citește 1 Petru 3:15

Ce poți face atunci când credințele tale se ciocnesc cu lumea ta?

Majoritatea oamenilor nu consideră Biblia principala lor sursă de adevăr. Își urmează sentimentele și fac orice îi face să se simtă bine. Cred că tehnologia are toate răspunsurile și hotărăsc că nu au nevoie de Dumnezeu. Fac din creierul lor judecătorul absolut și decid singuri ce este bine și adevărat. Caută o mulțime de alte religii care să îi salveze și să îi facă să se simtă bine.

Unii pun întrebări politicoase. Alții critică ceea ce credem noi, creștinii, și cum trăim. Mulți ne vor evidenția ipocrizia, îngustimea egoistă a minții și atitudinile și acțiunile necreștine.

Uneori au dreptate. Pentru că suntem imperfecți, viziunea noastră asupra lumii și asupra noastră este imperfectă. Critica ne provoacă să creștem în ceea ce cunoaștem, să ne uităm în oglinda Bibliei și să ne asigurăm că nu suntem un dezastru. Trebuie să verificăm de două ori că Hristos ne conduce într-adevăr viețile și că Îl înțelegem cum trebuie atât pe El, cât și Cuvântul Lui.

Apoi ce? Începe să răspunzi întrebărilor și acuzațiilor oamenilor pe cât de bine poți. Spune-le ce crezi și de ce. Este în regulă să spui „nu știu” și să le oferi un răspuns mai târziu, după ce ai avut șansa de a-i întreba pe alți creștini mai maturi care este cel mai bun răspuns.

A-L mărturisi pe Isus este o șansă enormă de a-ți exprima devotamentul față de El. Când trăiești pentru Isus, întrebările îți vor ieși inevitabil în cale. Așa că pregătește-te!

Fiţi totdeauna gata să răspundeţi oricui vă cere socoteală de nădejdea care este în voi.
1 Petru 3:15

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor