ȘOCUL DIN OCHII LOR

Jill și-a ridicat privirea din notițele ei pentru studiul biblic și a făcut o pauză, uimită să o vadă pe Shannon în picioare în spatele camerei. O mulțime de fețe șocate se întrebau același lucru: Ce caută ea aici?

Jill o întâlnise pe Shannon, „regina vulgarității”, la un concurs de atletism. Chiar și tușind ca un zidar, Shannon tot alerga repede. De fapt, fugea destul de mult de colo-colo, auzise Jill.

– Bună, Shannon! spuse Jill.

Shannon se așeză și ascultă în tăcere. O fată de lângă ea a ajutat-o să urmărească în Biblia ei ce se citea. La sfârșitul serii, a vorbit cu câțiva oameni, apoi s-a strecurat pe ușa din spate.

Jill a întâlnit-o a doua zi la antrenamentul de atletism.

– Ai văzut cum se uitau la mine? a întrebat Shannon. Știam eu că nu o să fiu bine-venită.

– Dar după a fost mai bine, i-a amintit Jill.

Shannon a dat din cap.

– Au fost doar surprinși să te vadă la un studiu biblic. Și tu ai fost un pic șocată, nu-i așa?

Shannon a trebuit să recunoască că fusese și că se simțise bine-venită. Și că voia să se întoarcă acolo.

Citește Marcu 2:13-17

Cu ce fel de oameni a ales Isus să Își petreacă timpul?

Nu este nevoie ca poza ta să apară într-o reclamă la televizor care spune: „Nu lăsa să ți se întâmple și ție la fel” sau „Așa arată creierul tău când te droghezi” ca să fii un păcătos. Nu trebuie să fii regina vulgarității sau un ucigaș cu toporul ca să Îl fi rănit pe Dumnezeu. Când înțelegi că Dumnezeu este bun și că păcatul este rău și realizezi cât de îngrozitor este orice rău pentru Dumnezeu, s-ar putea ca atunci să începi să te simți ca mâncarea de șobolani.

Iată vestea bună: Ne-am îndepărtat de Dumnezeu, dar, pe când eram încă în păcat, El a făcut primul pas spre noi (Romani 5:8). Nu le-a cerut oamenilor să fie perfecți înainte să se împrietenească cu ei.

Liderii religioși care Îl priveau pe Isus urau atitudinea Lui prietenoasă față de păcătoși. Râdeau de faptul că alesese un vameș corupt să fie urmașul Său și disprețuiau mesele Lui cu păcătoșii. Dar cei care râdeau de Isus pentru că se împrietenea cu oamenii răi nu își vedeau propria răutate. Nu credeau că aveau nevoie de un doctor spiritual, așa că L-au îndepărtat pe Isus. Au rămas bolnavi. Cei care au recunoscut că aveau nevoie de un doctor spiritual au fost cei care L-au lăsat să Se apropie de ei – și s-au vindecat.

Isus, când a auzit acest lucru, le-a zis: „Nu cei sănătoşi au trebuinţă de doctor, ci cei bolnavi. Eu am venit să chem la pocăinţă nu pe cei neprihăniţi, ci pe cei păcătoşi.”
Marcu 2:17

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video