ÎMPLINIREA FERICIRILOR

Kaitlin și Will s-au uitat la pastorul lor de tineret. Nu le plăcuse tema prea mult – să meargă să întrebe un necreștin ce crede despre creștini.

– L-am întrebat pe domnul Riley dacă a văzut ceva la mine care l-a făcut să vrea să fie creștin, a spus Will. Mi-a zis că nu prea crede ceea ce zic. A spus că rareori mă vede fiind bun cu ceilalți – nu mă asemăn deloc cu Isus. Îmi pierd cumpătul mereu. A spus că sunt un ipocrit.

– Și eu am vorbit cu doamna Fernandez, profesoara mea de spaniolă, a spus Kaitlin. Am întrebat-o cum se diferențiază creștinii de restul oamenilor. M-a întrebat dacă poate fi sinceră și mi-a spus că noi, creștinii, nu suntem diferiți – suntem ciudați.

Citește Matei 5:13-16

De ce ar fi cineva suficient de naiv încât să urmeze învățăturile lui Isus?

Vrei să faci binele. Dar nu dacă este aproape imposibil. Nu doar pentru că așa a spus Dumnezeu. Dar unele dintre poruncile din Biblie pot părea fară noimă și imposibile. Cum ar fi „Fericirile”, cuvintele rostite de Isus în Matei 5:1-11, care se încheie cu pasajul pe care tocmai l-ai citit. De ce să împlinești fericirile?

Motivul 1: Împlinirea fericirilor te face fericit. Bine, poate o altfel de fericire decât cea experimentată la un parc de distracții, unde ești plin de adrenalină și voie bună. Dar oamenii care trăiesc după cuvintele rostite de Isus Îl cunosc atât pe Dumnezeu, cât și binecuvântările Lui.

Motivul 2: Împlinirea fericirilor te face o persoană care aduce o schimbare în bine. Ești un condiment – dai gust. Ești o lumină – o rază pe calea care duce la Dumnezeu.

Motivul 3: Împlinirea făgăduințelor arată puterea lui Dumnezeu. El te face să fii flămând spiritual, să fii sincer cu privire la durerile tale, să fii blând, milos, neprihănit, împăciuitor și răbdător în mijlocul necazurilor. Lucruri importante și extrem de atrăgătoare, fie că oamenii realizează sau nu imediat lucrul acesta.

Necreștinii nu au nevoie de abțibildurile sau de tricourile noastre – ei caută lucrurile bune puse de Dumnezeu în interiorul nostru. Votul nostru nu va schimba lumea – deși este bine să votăm. Nu ne evidențiem prin sănătatea sau bogăția noastră – de fapt, căutăm altfel de bogății. Și nu ne etalăm bunătatea în fața altor oameni – nu asta a vrut să spună Isus când a vorbit despre „o cetate așezată pe un munte”.

Dacă vrei să fii fericit, fă binele, fă-ți prieteni și prezintă-L pe Dumnezeu! Isus ți-a dat lista cu fericirile pe care vrea să le pună în interiorul tău.

Tot aşa să lumineze şi lumina voastră înaintea oamenilor, ca ei să vadă faptele voastre bune şi să slăvească pe Tatăl vostru, care este în ceruri.
Matei 5:16

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor