SIGUR

– Erai un copil bun, îi spuse Sasha lui David. Te-ai schimbat.

– Eu? Să mă schimb? se prefăcu David nevinovat. Singurul lucru care s-a schimbat este că nu mai sunt un ratat.

– La școală ne ignori atât pe mine, cât și pe ceilalți de la biserică.

– O, răspunse David, deci ești invidioasă pe noii mei prieteni.

Sasha nu răspunse imediat.

– Nu asta este problema, spuse ea, după o tăcere îndelungată. Este vorba despre mai mult decât atât. Ignori tot ce are legătură cu Hristos.

– Și?

– Vezi? Te comporți de parcă nu ar conta. Nici nu mai știu cine ești. Credeam că ești creștin.

– Și eu credeam la fel, recunoscu David într-un final. Acum nu mai sunt așa de sigur.

Citește Evrei 10:19-23

Cum știi că ești creștin?

Identitatea ta este definită în parte de ceea ce îți place. De cum acționezi. De ceea ce simți. Și de credințele tale. Și cel mai mult este definită de cui îi aparții.

Îi aparținem lui Dumnezeu pentru că El ne-a creat (Psalmii 24:1,2). Îi aparținem Lui, însă noi am decis că nu vrem lucrul acesta. Toți am ales să nu Îl urmăm pe Dumnezeu – am ales să păcătuim, să facem răul din nou și din nou, să ne distanțăm de El (Romani 3:23). Iar pedeapsa pe care o stabilește Dumnezeu pentru păcat este moartea – separarea totală și veșnică de El (Romani 6:23).

Vechiul Testament a descris concret această separare. Prezența lui Dumnezeu se manifesta în templu, în „Locul Preasfânt”. Numai un preot putea să treacă dincolo de perdea ca să se apropie de prezența lui Dumnezeu – și numai o dată pe an. Iar acel mare-preot îndrăznea să se apropie numai dacă avea sângele unui animal ucis ca jertfă pentru păcatele poporului (Leviticul 16).

Dar un animal nu ne poate lua locul și nu poate muri pentru păcatele noastre. Fiul lui Dumnezeu, Isus, a făcut-o. El a fost jertfa desăvârșită pentru toate păcatele din toate vremurile. Sângele Lui deschide o nouă cale, pentru ca noi să „avem o intrare slobodă în Locul Preasfânt”. Moartea Lui înseamnă că Dumnezeu ne curăță, ne acceptă și ne iartă vina – și ne dă viața veșnică alături de El, care începe chiar acum (Ioan 3:16).

A deveni creștin începe prin a spune:„Da, Doamne, accept moartea lui Hristos pentru păcatele mele. Recunosc că Îți aparțin.” Nu mai fugi de Dumnezeu, fugi spre El! Nu alege să te îndepărtezi, alege să Îl urmezi!

Să ne apropiem cu o inimă curată, cu credinţă deplină.
Evrei 10:22

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor