FERICIT ȘI CONȘTIENT DE LUCRUL ACESTA

Keith tremura într-un hanorac, blugi și o pătură. După ce lucrase toată vara într-o excursie misionară în Africa, la peste patruzeci de grade, se simțea înghețat.

Prietenii lui stăteau confortabil în aerul rece al serii. Îl credeau un ciudat.

Keith le-a spus pe îndelete cum a ajutat la construirea unei case pentru un orfelinat, cum a ajuns să îi cunoască pe orfani și cum Dumnezeu i-a condus viața.

Vorbitul despre lucrurile spirituale a venit de la sine. Chiar dacă trupul lui Keith fusese ars de soare, experiența verii îi aprinsese un foc și în inimă. Keith ardea să Îl cunoască pe Isus. Și să asculte de El. Și-a dat seama că Isus voia să fie prietenul lui neprețuit.

Prietenii lui stăteau confortabil în răceala lor spirituală. Il vedeau ca pe un etuziast ciudat.

A doua zi, cel mai pun prieten al lui i-a dat o scrisoare semnată de mai mulți oameni. „Credem că ar trebui să nu mai vorbești despre Isus. Nu vrem să auzim despre asta.”

Citește Matei 10:32,33

De ce să recunoști că Îl cunoști pe Isus?

Unii oameni cred că creștinii sunt ca vânzătorii prin telefon. Te sună în timpul cinei. Te țin la telefon până când ți se răcește mâncarea. Îți vând lucruri pe care nu le vrei. Dacă ești deștept, închizi chiar înainte să înceapă.

Lui Dumnezeu nu Îi plac cuvintele de credință obositoare. Nu trebuie să porți un semn, un ac de cravată, o brățară, un tricou sau să lipești un pește pe spatele mașinii familiei. Dar trebuie să te simți confortabil să fii cunoscut ca cineva care Îi aparține lui Dumnezeu. Petru spune că, odată ce Îl cunoști pe Dumnezeu, trebuie să ai pregătite niște cuvinte simple: „Fiţi totdeauna gata să răspundeţi oricui vă cere socoteală de nădejdea care este în voi.” Dar acele cuvinte ar trebui să fie rostite cu bunătate, „cu blândeţe şi teamă” (1 Petru 3:15).

Uneori însă, până și urmașii apropiați ai lui Dumnezeu tremură atunci când oamenii le critică credința. Până și Petru s-a speriat când o slujitoare l-a întrebat dacă Îl știa pe Isus (Luca 22:55-62). Dar Petru Îl cunoștea pe Dumnezeu. S-a făcut curajos.

Și tu Îl cunoști pe Dumnezeu. Aparții Cuiva extraordinar. Nu îți fie teamă să spui lucrul acesta, chiar și atunci când alții cred că ești ciudat.

Pe oricine Mă va mărturisi înaintea oamenilor, îl voi mărturisi şi Eu înaintea Tatălui Meu, care este în ceruri.
Matei 10:32

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video