DAR ÎMI PLAC CROCHETELE DE PEȘTE

Elmer își drese glasul în fața a zece microfoane, în timp ce blițurile aparatelor străluceau spre el din toate direcțiile.

– Bună, chițăi el, în timp ce reporterii se înghionteau pentru o poziție cât mai bună.

Apoi președintele Statelor Unite urcă pe scenă pentru a i se alătura lui Elmer.

– Sunt mândru să îi înmânez această Medalie de Curaj lui Elmer, spuse președintele. Fiind primul student din istoria țării noastre care a luat atitudine și a proclamat cu îndrăzneală că îi place mâncarea de la cantina școlii, a devenit un exemplu de îndrăzneală și curaj pe care întreaga Americă ar trebui să îl imite.

Președintele se întoarse spre Elmer.

– Spune-le ce îți place, fiule!

– Mmm, crochetele de pește, domnule. Cred că sunt cele mai bune.

Recunoaște că îți plac crochetele de pește, și vei primi aproape la fel de multă atenție.

Citește Evrei 13:15

Care sunt lucrurile pentru care ai fi dispus să faci o scenă?

Isus a spus că nu îți iese pe gură decât ceea ce îți trece prin minte. El a spus: „Din prisosul inimii vorbește gura” (Matei 12:34). Dar este greu să spui ce gândești când lumea ta îi forțează pe toți oamenii să fie la fel. Dacă ești scund, ești tras de păr ca să ajungi la înălțimea „potrivită”. Dacă ești înalt, capul tău este tuns.

Nu este nevoie să îi inviți pe toți să râdă de tine ridicându-te pe una dintre mesele din cantină și strigând că îți place mâncarea de la școală. Sunt lucruri mai importante pentru care să iei poziție.

Cum ar fi ceea ce spune Biblia în pasajul următor: „Dacă mărturiseşti deci cu gura ta pe Isus ca Domn şi dacă crezi în inima ta că Dumnezeu L-a înviat din morţi, vei fi mântuit” (Romani 10:9). Sinceritatea cu privire la credința ta nu te duce în cer, dar descoperă ce este în inima ta. Faptul că Isus te-a salvat merită proclamat.

Și dacă nu îți deschizi niciodată buzele ca să rostești acea veste bună, alții nu vor ști cum pot să Îl întâlnească pe Isus. Epistola către romani continuă ilustrând acest adevăr: „Dar cum vor chema pe Acela în care n-au crezut? Şi cum vor crede în Acela despre care n-au auzit? Şi cum vor auzi despre El fără propovăduitor?” (Romani 10:14).

Dumnezeu merită să audă mulțumiri pentru ceea ce a făcut pentru tine. Și alții au nevoie să audă vestea bună la rândul lor.

Prin El, să aducem totdeauna lui Dumnezeu o jertfă de laudă, adică rodul buzelor care mărturisesc Numele Lui.
Evrei 13:15

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor