FORT DE ZĂPADĂ

– Nu poți intra aici, piticanie, spuse Angie înfuriată. Du-te și fă-ți propriul fort!

Fratele ei înaintă cu greu prin zăpadă până în cealaltă parte a curții. Și-a construit propriul fort și a stat acolo singur și îmbufnat. A făcut niște bulgări de zăpadă, care au înghețat și s-au făcut tari ca piatra, pentru a-i arunca spre sora lui și prietenii ei.

Nu este fortul lui Angie un fel de grup exclusivist?

Dacă locuiești într-o zonă în care ninge, este grozav să construiești un fort din zăpadă. Dacă faci niște pereți groși și un acoperiș, poți să îți menții temperatura corpului, chiar dacă afară este un frig care te-ar putea ucide. Tot la fel, un grup de prieteni poate fi bun. Vânturile reci ale nesiguranței, presiunea de grup, hormonii și posibilele eșecuri îți scutură lumea. Când faci parte dintr-un grup, tu și prietenii tăi vă puteți ține de cald unul altuia.

Dar un astfel de grup este un chin absolut atunci când ești lăsat pe dinafară. Mori înghețat pentru că nu vor să te primească. La fel ca un fort de zăpadă, grupul este cald pe interior și înghețat bocnă pe exterior.

Citește 1 Ioan 4:7-12

Cum ar arăta un fort de zăpadă construit de Dumnezeu?

Fortul de zăpadă al lui Dumnezeu este grupul de oameni care cred în Isus Hristos. Există o singură condiție pentru a intra în el: prietenia cu Hristos. Dumnezeu nu îi ține afară pe oamenii dintr-o anumită școală sau un anumit cartier ori pe oamenii care se îmbracă fără gust sau care nu sunt suficient de tari, frumoși ori populari.

Fortul de zăpadă al lui Dumnezeu nu este niciodată prea aglomerat pentru că El continuă să dărâme pereți și să construiască mai multe camere. El invită întotdeauna mai mulți oameni înăuntru.

Singura problemă apare atunci când oamenii din interiorul fortului decid că nu vor să mai lase oameni înăuntru. 1 Ioan 4:9 spune că putem primi alți oameni în grupul nostru, pentru că Dumnezeu ne-a primit pe noi – putem iubi pentru că El ne-a iubit. Lucrul acesta nu este întotdeauna plăcut. S-ar putea să trebuiască să ne înghesuim pentru a face loc altcuiva, dar asta face diferența dintre fortul lui Dumnezeu și cel al lui Angie.

Așa că aveți grijă ca tu și prietenii tăi să vă țineți de cald, dar nu uitați să îi chemați și pe alții care stau în frig.

Preaiubiţilor, să ne iubim unii pe alţii; căci dragostea este de la Dumnezeu. Şi oricine iubeşte este născut din Dumnezeu şi cunoaşte pe Dumnezeu. Cine nu iubeşte n-a cunoscut pe Dumnezeu, pentru că Dumnezeu este dragoste. Dragostea lui Dumnezeu faţă de noi s-a arătat prin faptul că Dumnezeu a trimis în lume pe singurul Său Fiu, ca noi să trăim prin El.
1 Ioan 4:7-9

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor