FĂRĂ ZILE ORIBILE

Ziua ta începe oribil.

De îndată ce intri în școală, cineva te forțează să îi dai banii tăi de prânz. Apoi o dai în bară la test. Ești lovit în față la ora de sport.

Odată ajuns acasă, ziua ta devine și mai rea. Tatălui tău nu îi place mizeria din camera ta. Ieși pe ușă enervat. Calci unde nu trebuie. Simți ceva moale sub picior. Ah, mărul stricat pe care nu l-am aruncat la coș…

– Ahh! strigi.

Fără să te gândești, faci singurul lucru care ar putea să înrăutățească mirosul neplăcut: îți ștergi picioarele goale pe covorul din sufragerie. Tatăl tău rămâne blocat. Fratelui tău îi vine să vomite.

– Mamă, te plângi. Nimeni nu mă place!

– Ei bine, spune ea calm, ce-i drept, miroși a măr stricat.

Citește Apocalipsa 5:6-14

Îți garantează Dumnezeu că oamenii te vor plăcea?

Poți să te pierzi în pecețile, potirele, tunetele și trâmbițele din cartea Apocalipsa. Dar ceea ce tocmai ai citit este cât se poate de clar: Dumnezeu clădește un popor care Îi aparține, un grup de prieteni care se bazează pe grija Lui acum și pentru totdeauna. Și există o mulțime de oameni care Îl urmează pe Dumnezeu.

Orice zi proastă, îngrozitoare și oribilă te va face să te simți lipsit de prieteni. Toți ne confruntăm cu astfel de zile. Dar atunci când ești creștin, s-ar putea să resimți și mai puternic zilele în care crezi că ești singur. Ești lăsat pe dinafară pentru că faci alegerile corecte în căutarea ta de a-L urma pe Dumnezeu. Isus are însă o făgăduință pentru tine: El a spus că oricine lasă „casă sau fraţi sau surori sau tată sau mamă sau nevastă sau copii sau holde pentru Mine şi pentru Evanghelie” va primi „acum, în veacul acesta, de o sută de ori mai mult […], iar în veacul viitor, viaţa veşnică” (Marcu 10:29,30).

Dacă Dumnezeu îi răsplătește pe cei care lasă holde pentru El, cu siguranță Îi pasă când îți pierzi prietenii deoarece Îl urmezi pe El. Și Apocalipsa descrie modul incredibil în care Dumnezeu Își va împlini făgăduința: Raiul va fi plin de oameni din orice norod și de orice neam.

Sunt aici. În jurul tău. Chiar acum. Spusele lui Isus înseamnă că îi vei vedea pe unii dintre acei prieteni curând, „în veacul acesta”. Și Apocalipsa îți arată că vei fi prieten pentru veșnicie cu niște oameni extraordinari.

Dacă Îl urmezi pe Dumnezeu, vei avea prieteni pentru veșnicie.

Ai răscumpărat pentru Dumnezeu, cu sângele Tău, oameni din orice seminţie, de orice limbă, din orice norod şi de orice neam.
Apocalipsa 5:9

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video