Vorbiți despre asta!

Janelle făcuse pe „Îngerașul” pe toată durata taberei. Împachetase un mic dar și îl pusese în cabana fetei al cărei nume îl trăsese. Scrisese o scrisoare de o pagină în care detalia tot ce îi plăcea la „muritoarea” ei. Se oferise să curețe vasele după micul dejun când era, de fapt, rândul muritoarei ei.

Nu avea nicio idee cine trăsese numele ei. Spera că nu era fata care vomitase pe ea în cantină. Probabil că nu era băiatul care o făcuse să cadă pe patinoar.

În ultima seară a taberei, s-au așezat cu toții pe burtă în cerc în jurul unei singure lumânări care lumina camera. Una câte una, fiecare persoană a spus numele pe care îl trăsese și a spus ceva drăguț despre acea persoană. Janelle a descris cum și-a văzut muritoarea arătând bunătate față de altcineva. Toți i-au aplaudat muritoarea. Dar nimeni nu a spus nimic despre Janelle. Îi pierduseră numele.

Citește Evrei 3:12,13

Cum îți poți încuraja prietenii creștini?

Încurajarea reciprocă nu înseamnă îmbrățișări în grup. Nu înseamnă a forța niște sentimente pozitive, la fel cum te străduiești să storci ultima picătură de pastă de dinți dintr-un tub. Înseamnă a inspira cuiva încredere, a ajuta un prieten să înainteze.

Autorul Epistolei către evrei a avertizat că este posibil ca toți să fim păcăliți să credem că păcatul este bun și Dumnezeu este rău. Remediul? Doze zilnice de realitate, oferite cu bunătate de către alți creștini.

Încurajarea înseamnă a-i aminti unui prieten cine este Dumnezeu: Dumnezeu nu creează niciodată reguli fără sens (Psalmii 19:7-9). Este bun și iubitor în tot ceea ce face (Psalmii 145:17). Încurajarea înseamnă a-i aminti unui prieten ce este binele: ascultarea de părinți (Coloseni 3:20), abținerea de la bârfă (Iacov 1:26), vorbitul curat despre sexul opus (Efeseni 5:3,4), plus multe alte lucruri despre care știi că sunt corecte. Și încurajarea înseamnă a-i aminti unui prieten că veți reuși împreună (2 Timotei 2:22).

Nu trebuie să spui multe, dar trebuie să vorbești despre asta. Dacă tu și prietenii tăi nu vă încurajați unii pe alții, cine să o facă?

Ci îndemnaţi-vă unii pe alţii în fiecare zi […], pentru ca niciunul din voi să nu se împietrească prin înşelăciunea păcatului. Evrei 3:13

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor