Rugați-vă unul pentru altul!

– De ce stai aici de una singură? întrebă Danay.

Aimee începu să plângă.

– Tata mi-a spus aseară că el și mama divorțează.

– Imposibil! a râs Matt. Părinții tăi sunt grozavi. Glumești!

Danay îi dădu una lui Matt.

– Vorbește serios, Matt. Termină!

Aimee le-a spus lui Danay și Matt că părinții ei se comportau frumos de fiecare dată când aveau oameni în jur, dar începeau să se certe de îndată ce rămâneau singuri. Matt și-a cerut scuze pentru că a râs și, după o vreme, a sugerat să se roage pentru Aimee. Chiar atunci, chiar acolo. Așa că Matt și Danay au rostit niște rugăciuni simple ca Dumnezeu să aibă grijă de Aimee și să facă tot ce putea pentru a-i ajuta părinții.

Citește Efeseni 6:18

Cum te poți ruga pentru prieteni?

Probabil că nu îți diseci conversațiile cu prietenii tăi în același mod în care tai și studiezi o broască la ora de biologie. Pur și simplu vorbiți. Rugăciunea însă s-ar putea să nu fie la fel de ușoară. În acest verset însă, Pavel disecă rugăciunea pentru a ne arăta cum se formează discuția cu Dumnezeu:

Rugăciunea „prin Duhul” este partea cel mai greu de înțeles, dar ne spune cumsă ne rugăm: Cere-I lui Dumnezeu să îți aprindă rugăciunile și să te ajute să vrei ce vrea El.

„În toată vremea” ne învață când să ne rugăm: Rugăciunea este eficientă atunci când ești singur, dar devine și mai puternică atunci când te rogi împreună cu alți creștini (Matei 18:19,20). Și faptul că vorbești cu Dumnezeu împreună cu ei nu ar trebui să fie mai complicat decât atunci când vorbești cu un prieten în fața altui prieten. Fă totul simplu. Evită cuvintele sofisticate.

„Tot felul de rugăciuni și cereri” ne spune pentru ce să ne rugăm: Totul! „Cu toată stăruința” ne spune cât de des să ne rugăm: la fel de des pe cât respirăm. „Toți sfinții” ne spune pentru cine să ne rugăm: începe cu prietenii tăi creștini.

Mai rămâne o întrebare: De ce să ne rugăm? Pavel nu ne spune, pentru că în spatele a tot ce scrie el există o prezumție. Te rogi pentru că tu și oamenii pe care îi cunoști aveți nevoie de Dumnezeu. Pentru că ai nevoie de ajutorul Lui. Și pentru că Dumnezeu vrea să îți răspundă (1 Ioan 5:14,15).

Faceţi în toată vremea, prin Duhul, tot felul de rugăciuni şi cereri. Vegheaţi la aceasta cu toată stăruinţa şi rugăciune pentru toţi sfinţii. Efeseni 6:18

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor