SCHIMBARE ÎNTR-O CLIPĂ

Măturând garajul, Bryan se simțea îngrozitor.

Seara trecută, Bryan și fratele lui, Trent, luau o gustare înainte de a merge la culcare. Trent îl tot tachina pe Bryan, și Bryan s-a înfuriat atât de tare că a aruncat o farfurie spre fratele lui. Nu l-a lovit, dar a găurit dulapul și s-a făcut țăndări pe podea.  Ce o fi fost în capul meu? Bryan era creștin. Nu putea înțelege de ce se înfuriase pe fratele lui.

Când a terminat de tuns iarba, Bryan se simțea și mai rău. Pur și simplu nu își putea scoate din minte fața mamei lui după cearta lui cu Trent. Ea nu era creștină și se uitase la el de parcă era un criminal în serie. Ar fi putut la fel de bine să îi spună: „Ipocritule! Credeam că voi creștinii ar trebui să fiți diferiți!”

Ce mă fac acum?

Citește 1 Ioan 1:9–2:6

Cum pot creștinii să rămână aproape de Dumnezeu?

Nu îți ia mult să îți dai seama că persoanele creștine nu sunt perfecte. Lucrul acesta este clar până și în Biblie. Ioan scrie că, dacă Îl cunoaștem pe Dumnezeu, ascultăm de El. Însă, în urmă cu câteva versete, spune că ne păcălim singuri dacă avem impresia că suntem desăvârșiți. El scrie pentru ca noi să nu păcătuim, dar ne spune că moartea lui Isus („jertfa de ispășire”) înseamnă că iertarea este disponibilă oricărui credincios care are nevoie de ea.

Uite cum stă treaba: În calitate de creștin, ești salvat de păcat și de moarte. Dar nu ești refăcut complet. Între timp trebuie să fii receptiv.

Dacă ai o mașină receptivă, nu trebuie decât să miști puțin de volan ca să o întorci. O mașină veche și neîngrijită se va mișca greu oricât de tare ai trage de volan. Pentru Ioan, un creștin receptiv este cel care își recunoaște păcatul și cere iertare. Pavel spune aproape același lucru: un creștin receptiv este cel care se ridică și merge înainte după ce a căzut (Filipeni 3:12-14).

Acesta este scopul tău. Și este cel mai bun tip de prieten pe care l-ai putea găsi vreodată. Dacă vrei prieteni care contează cu adevărat, începe căutându-i pe cei salvați – cei care Îl cunosc pe Dumnezeu. Apoi caută-i pe cei care sunt refăcuți – cei care cresc. Și dacă găsești un prieten care este receptiv față de Dumnezeu – unul care se întoarce când Dumnezeu îi spune „întoarce-te!” – ține-l aproape.

Dar, dacă cineva a păcătuit, avem la Tatăl un Mijlocitor, pe Isus Hristos, Cel neprihănit.
1 Ioan 2:1

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor