NU ESTE O LUME MICĂ

– A fost într-adevăr minunat, îi spui gazdei tale. Vreau să mai încerc o dată.

Acestea fiind spuse, mica ta barcă alunecă într-un alt tur captivant. Pitici multiculturali îți fac ziua mai frumoasă cântând:„La urma urmei, este o lume mică” (It’s a A Small World After All)  – din nou și din nou – în 687 de limbi diferite.

După al paisprezecelea tur, gazdele sunt exasperate.

– Ați vrea oare să vă uitați la hartă? îți sugerează. Pe bune. Sunt multe alte atracții în parc.

– Acesta este parcul, protestezi.

Dai la o parte harta pe care ți-o oferă și scoți niște hârtii pe care le fluturi în fața angajaților.

– Asta este. Titlul de proprietate pentru Disneyland. Tatăl meu mi l-a dat și iată-mă aici, bucurându-mă din plin de el, dacă aș putea să adaug. Încă o rundă, vă rog.

– Cum spuneți, îți răspund, pentru că nu vor să te forțeze să te duci unde nu vrei.

Citește Tit 2:11-14

Ce înseamnă să fii „refăcut” de Dumnezeu?

Dacă ai deține Disneyland, nu te-ai mulțumi să plutești pe o barcă și să asculți manechine motorizate în tărâmul viselor. Peste câteva minute, te-ai îndrepta spre o altă cursă. În câteva zile, ai cunoaște locația tuturor atracțiilor din parc. Dar dacă nu te uiți la hartă și nu pleci în explorare, s-ar putea să nu știi niciodată că există mai mult decât atât.

A fi imatur din punct de vedere al creștinismului înseamnă a rămâne blocat în prima atracție pe care o găsești. Uneori, aceia dintre noi care sunt creștini – aceia care L-au lăsat pe Dumnezeu să îi salveze – nu realizează că Dumnezeu are mai multe lucruri pregătite pentru noi. Creștinul este o persoană refăcută de Dumnezeu.

A fi creștin – a avea „mântuirea” – înseamnă mai mult decât a avea păcatele iertate. Cuvântul din spatele verbului „a mântui” înseamnă „a fi desăvârșit”. Dumnezeu nu vrea doar să te salveze de la înec, ci și să vindece rănile pe care le-ai suferit și să te învețe cum să înoți. Vrea să te învețe să spui „NU!” răului și „DA!” binelui. Vrea să Îi fii complet consacrat.

Căci harul lui Dumnezeu, care aduce mântuire pentru toţi oamenii, a fost arătat şi ne învaţă s-o rupem cu păgânătatea şi cu poftele lumeşti şi să trăim în veacul de acum cu cumpătare, dreptate şi evlavie.
Tit 2:11,12

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor