CAPUL DEASUPRA APEI

– Presupun că nu m-am gândit niciodată la asta, doamnă Dalbey, murmură Haley.

– Există un motiv pentru care Dumnezeu nu ni se pare real uneori, Haley, spuse doamna Dalbey cu calm. Greșelile pe care le facem sunt mult mai rele decât credem noi. Sunt păcate care ne separă de Dumnezeu. Ne fac vrăjmași ai Lui.

Haley ascultă cu atenție în timp ce doamna Dalbey continuă:

– Dumnezeu spune că merităm moartea – separarea eternă de El – pentru păcatele noastre. Însă Fiul lui Dumnezeu, Isus, a luat acea pedeapsă asupra Lui când a murit pe cruce. Dacă ne recunoaștem păcatele și acceptăm faptul că Isus a murit pentru noi, Dumnezeu ne iartă. Așa devenim creștini. Când alegi să Îl cunoști pe Dumnezeu și să acționezi pe baza a ceea ce crezi, începi să simți că este real.

Doamna Dalbey a lăsat-o pe Haley să se gândească puțin la lucrul acesta. Apoi a întrebat-o dacă voia să se roage pentru a începe o nouă relație cu Dumnezeu. Voia.

– Doamne, știu că am nevoie de Tine, s-au rugat ele împreună. Am păcătuit. Îți mulțumesc că Isus a murit în locul meu pentru păcatele mele. Vreau iertarea Ta. Vreau să Te urmez și să Te ascult.

Citește Coloseni 1:9-14

Ce înseamnă că Dumnezeu te-a „izbăvit”?

Creștinii nu sunt cadavre. Sunt ființe vii. Dar cum arată? La urma urmei, oamenii pot părea vii, dar să nu fie umpluți de noua viață oferită de Dumnezeu. Sunt aranjați și bine păstrați, dar nu L-au cunoscut pe Dumnezeu. Sunt încă morți pe interior.

Deci care este primul semn al vieții lui Dumnezeu? Știi că ești izbăvit de Dumnezeu.

Dacă ești într-o apă adâncă până peste cap și nu știi cum să înoți, poți pretinde foarte puțină vreme că nu ai nevoie de ajutor. Punctul de pornire în a deveni creștin este a realiza că te afli într-o apă care îți ajunge până peste ochi. Lucrurile rele pe care le-ai făcut și lucrurile bune pe care le-ai lăsat nefăcute te-au aruncat adânc în păcat. Dacă spui că nu ai păcătuit niciodată, te minți singur (1 Ioan 1:8). Și plata pentru păcat este separarea veșnică de Dumnezeu (Romani 6:23).

Dar Dumnezeu nu te lasă să te salvezi singur, să ajungi în siguranță la mal trăgându-te de costumul de înot. Dacă îți recunoști păcatele față de Dumnezeu, El te iartă (1 Ioan 1:9). Te salvează de la înec.

El ne-a izbăvit de sub puterea întunericului şi ne-a strămutat în Împărăţia Fiului dragostei Lui, în care avem răscumpărarea, prin sângele Lui, iertarea păcatelor.
Coloseni 1:13,14

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor