DESCHIDE DULAPUL!

Părinții tăi ți-au spus că a fi creștin este cel mai important lucru din viață. Nimeni altcineva de o seamă cu tine nu pare să creadă lucrul acesta.

Pastorul tău de tineret spune că trebuie să trăiești pentru Dumnezeu la școală și să fii de partea Lui. Dumnezeu va fi cu tine.

Deci unde este? Dacă Dumnezeu mă iubește, te întrebi,  de ce nu îmi deschide dulapul? Știi tu, cu un fel de manifestare uimitoare a puterii. Răsucești lacătul și, dintr-odată, BUM! Ușa ta se mai ține doar în jumătate de balama. După ce se evaporă praful, vezi fața lui Dumnezeu de o strălucire orbitoare și-L auzi vorbindu-ți, dându-ți un mesaj pentru școală. Lumina umple întregul hol și colegii tăi de clasă cad în genunchi în închinare față de Dumnezeu și respect față de tine, purtătorul de cuvânt al lui Dumnezeu în mijlocul lor.

Ar fi foarte impresionant.

Citește 1 Împărați 19:10-18

Cum l-a ajutat Dumnezeu pe Ilie când acesta s-a simțit prigonit?

Trecuse de-abia o lună de când Ilie stătuse pe Muntele Carmel, un singur om împotriva a 450 de profeți ai zeului Baal. La cererea lui Ilie, Dumnezeu a coborât foc din cer, ca să aprindă o jertfă – altarul de piatră și tot. Baal nu a reușit. Dumnezeu a câștigat. Ilie a fost vedetă pentru o vreme.

Ce a primit Ilie în schimb pentru că a făcut totul cum trebuie? A rămas singur sau cel puțin așa credea. Toți ceilalți din Israel, spunea el, își abandonaseră credința în Dumnezeul adevărat pentru a merge după idoli. Și regina Izabela voia să îl omoare. Singur și speriat, Ilie a fugit în deșert. Voia să se așeze undeva și să moară.

Cea mai mare nemulțumire a lui Ilie era următoarea: Era singur! Dumnezeu i S-a arătat lui Ilie – nu într-un cutremur, în vânt sau foc, ci într-un susur blând. I-a dat un prieten – pe Elisei. Și i-a spus că nu era cu adevărat singur. Ilie avea prieteni – șapte mii de alți închinători ai adevăratului Dumnezeu.

Dumnezeu vrea să Își manifeste puterea în viața ta. Dar vrea și să îți ofere un alt dar foarte puternic: prieteni alături de care să Îl urmezi. Trebuie însă să înțelegi un lucru: va trebui să poți să îi identifici înainte să li te poți alătura.

Dar voi lăsa în Israel şapte mii de bărbaţi, şi anume pe toţi cei ce nu şi-au plecat genunchii înaintea lui Baal.
1 Împărați 19:18

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor