PREȚUL CORECT

– Ăsta. Cu siguranță ăsta este cel mai tare.

Prietenii lui Paul au luat fiecare câte un hanorac cu insigna școlii pe el și s-au dus la casă să plătească.

– Nu îți cumperi și tu unul? a întrebat Chris. Toți ne luăm.

– Nu, poate mai târziu.

– Cum se face că nu ai niciodată bani? îndrăzni Chris să întrebe.

Steve zâmbi răutăcios:

– Nu câștigă niciun ban. Lucrează ca voluntar la casa de bătrâni. Le schimbă scutecele oamenilor în vârstă.

– Nu schimb scutece, a răspuns Paul. Și chiar dacă aș face-o, slujba mea este mai importantă decât tunsul peluzelor pentru a câștiga bani pentru un hanorac.

– Nu te plătesc? Chris era șocat. Ce prostie. De ce mai lucrezi atunci?

Citește Luca 21:1-4

Ce anume face un dar grozav?

Câinele tău nu va ști dacă te îndopi înainte de a-i arunca câteva resturi de mâncare pe sub masă.

Dar nu îi poți trata pe oameni la fel. Isus spune că, atunci când îi iubești pe oameni, nu le oferi doar resturi. Chiar dacă darul văduvei era unul micuț, Isus a spus că era mai bun decât pungile de bani oferite de bogați. Ea dăduse tot ce avea.

Darurile lipsite de egoism s-ar putea să te coste timp. Darul tău s-ar putea să fie să îi ajuți pe copilașii de la biserică, să te oferi voluntar pentru a-i ajuta pe alții la teme sau să îi ajuți pe alții să învețe când ai timp liber la școală. A dărui adeseori te costă bani. Ai putea alege să contribui lunar pentru a ajuta un copil cu școala, cu mâncare, adăpost și apă curată. Sau poți dărui pentru proiectele din zona în care locuiești.

Și a oferi un dar adevărat te poate costa popularitatea. Isus spune să îi cauți pe oamenii care nu te-ar putea răsplăti vreodată (Luca 14:12-14), să cauți dincolo de grupul tău de prieteni, pe săraci, străini, bolnavi sau întemnițați (Matei 25:34-36).

S-ar putea să nu îți placă acei oameni, iar acei oameni s-ar putea să nu te placă la rândul lor. Poate că nu sunt genul de oameni cu care îți petreci timpul de obicei. Iubirea neegoistă te costă uneori chiar mai mult. Te poate costa totul – la fel ca în cazul văduvei. Dar acesta este tipul de dar pe care ți l-a oferit Isus (Ioan 3:16).

Această văduvă săracă a aruncat mai mult decât toţi ceilalţi, căci toţi aceştia au aruncat la daruri din prisosul lor, dar ea a aruncat, din sărăcia ei, tot ce avea ca să trăiască.
Luca 21:3,4

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor