NU E URÂT

Toată viața îți trece prin fața ochilor. Nu sunt multe de văzut. Viața ta se va termina de îndată ce vărul tău se va transfera la aceeași școală cu tine.

Cu excepția cozii, Henry arată ca un castor preistoric uriaș, care tocmai a ieșit dintr-un muzeu al științelor naturale: are ochi mărgelați și dinți care ar face mândră o mamă castor, la care se adaugă niște ochelari cu lentilele cât fundul unui pahar. Te gândești să îl prezinți unui prieten al cărui tată este chirurg plastician, însă, în schimb, te prefaci bolnav și stai acasă în primele lui trei zile de școală. Apoi realizezi. Avem nume de familie diferite. Nimeni nu va ști vreodată.

Soluția ta funcționează până când cineva îi ia ochelarii. Este demn de milă, cu dinții clănțănindu-i în timp ce plânge.

– Dă-i ochelarii vărului meu înapoi! ACUM! te auzi spunând.

Cu siguranță viața ta s-a sfârșit.

Citește Rut 1:1-16

De ce să fii loial?

Câtă vreme soțul lui Rut a fost în viață, aceasta avea o datorie față de soacra ei, Naomi. Dar apoi a ales să rămână lângă Naomi – o persoană care îi arătase bunătate. A decis să Îl urmeze pe Dumnezeu și să se alăture unei noi națiuni.

Ești „loial” când îți îndeplinești obligațiile – față de Dumnezeu (1 Cronici 29:17,18), față de familie (Exodul 20:12), față de țară (Romani 13:1), față de oamenii care te-au ajutat (Luca 17:12-16), față de alți credincioși (Galateni 6:10) și față de oamenii în nevoie (Luca 10:29-37).

Și este o greșeală să fii loial cui nu trebuie – să fii loial față de lucrurile materiale (Matei 6:24) sau față de oamenii care te-au rănit (2 Corinteni 11:19,20). A fi loial nu înseamnă a păstra secret faptul că un prieten a scris un bilet de adio sau a proteja un prieten care a greșit (Efeseni 5:11). A fi loial înseamnă uneori a răni un prieten pentru a-l ajuta.

Deci cine anume merită loialitatea ta – cât din ea – și de ce? Gândește-te bine: (1) sora ta obraznică; (b) vecinul care ți-a fost cel mai bun prieten încă din grădiniță; (c) un coleg popular căruia nu îi pasă de tine; (d) tatăl tău, când se îmbracă aiurea; (e) echipa ta favorită de fotbal sau (f) cea mai bună pereche de pantofi pe care o ai.

Nu îți pierde viața pentru o iluzie. Dar nu te ascunde atunci când cineva important are nevoie de ajutorul tău.

Încotro vei merge tu, voi merge şi eu.
Rut 1:16

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video