MIȘCĂ-TE!

Prizonierii primiseră un mesaj secret prin care li se spunea să se pregătească să părăsească tabăra curând. Apoi, într-o noapte, prizonierii de război s-au trezit la sunetul avioanelor care zburau deasupra taberei cu o oră înainte de răsărit, distrugând turnurile de pază și centrul de control al taberei. Peste jumătate de oră, parașutiștii au luat cu asalt închisoarea. Au deschis ușile celulelor. Prizonierii erau liberi. Dar trebuiau să iasă de acolo.

Înnebuniți de frică, unii dintre ei nu voiau să iasă din celule.

– Nu putem ieși fără arme! O să murim!

– Ieșiți! au strigat soldații, care știau că aveau controlul taberei și o rută sigură. Aveți încredere în noi. Nu mai vorbiți și mișcați-vă!

Citește Exodul 14:10-18

Ce le-a spus Dumnezeu israeliților când aceștia credeau că aveau să moară încercând să scape de robie?

Dumnezeu a trimis niște plăgi îngrozitoare – broaște, țânțari, grindină și moarte – pentru a-i forța pe egipteni să îi elibereze pe sclavii lor israeliți. Și avea mai multe minuni pregătite pentru ei – cum ar fi despărțirea Mării Roșii și înecarea armatei egiptene. Când Israelul a continuat să se îndoiască de faptul că Dumnezeu știa ce făcea, El le-a spus: „Vorbesc serios. O să vă salvez. Nu vă mai plângeți și începeți să umblați!”

Pentru a scăpa, trebuiau să aibă încredere în Dumnezeu. Și trebuiau să acționeze conform credinței Lui.

Prin Hristos, Dumnezeu a acționat spre salvarea ta. Hristos a murit pentru a aduce iertarea și o viață în apropiere de Dumnezeu. Dar nu te vei simți niciodată liber dacă nu Îl crezi și nu acționezi pe baza credinței tale. Trebuie să ieși din celula ta.

Ți-ai pus încrederea în El. Apoi te prinzi de ceea ce a făcut pentru tine. Dacă crezi că Dumnezeu te-a iertat și te-a acceptat, atunci Îi vorbești cu încredere (Evrei 10:19-22). Dacă ești sigur că Dumnezeu te protejează, atunci nu îți este teamă de nimic (Psalmii 118:6). Dacă știi că greutățile sunt modul lui Dumnezeu de a te disciplina, atunci reușești să înveți din lucrurile pe care nu le poți schimba (Evrei 12:11). Dacă accepți dragostea lui Dumnezeu pentru tine, atunci îi iubești pe alții (1 Ioan 4:19). Dacă ai încredere că Dumnezeu vrea ce este cel mai bine pentru tine, atunci asculți de El (Psalmii 19:7-11).

Dacă nu acționezi după ce asculți vestea bună, aceasta nu îți va schimba viața.

Domnul a zis lui Moise: „Ce rost au strigătele acestea? Spune copiilor lui Israel să pornească înainte.”
Exodul 14:15

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor