DE PARTEA TA

Shawna nu îl auzise pe prietenul fratelui ei geamăn când intrase în casă. Andy a strigat:

– E cineva acasă?

Ea i-a răspuns:

– Aici!

Nu i s-a părut nimic ciudat în faptul că s-a așezat lângă ea în timp ce ea își făcea tema. Au vorbit câteva minute și ea i-a spus că toți ceilalți plecaseră să vadă un film. Andy era mereu atât de drăguț.

Apoi a pus-o jos cu forța și i-a spus să nu scoată un sunet.

După aceea, i-a spus să nu spună nimănui.

Shawna s-a târât într-un colț, ascunsă între pat și perete. Se simțea murdară. Amorțită.

Nu există multe lucruri care sunt atât de împotriva planului lui Dumnezeu pentru această lume precum abuzul sexual – violul, sexul fără consimțământ, incestul sau hărțuirea ori molestarea.

Citește Psalmii 146:5-10

Unde poate găsi ajutor cineva care a fost victima unui abuz – oricărui tip de abuz?

Șase versete biblice nu îți vor repara viața. Dumnezeu poate.

Isus a fost biciuit și pironit dezbrăcat pe o cruce. Știe cum e să fii neajutorat. Nimeni nu L-a salvat. Nimeni nu I-a înțeles durerea.

Dumnezeu le ia apărarea celor oprimați. El le crede povestea. Vrea ca ei să se simtă curați, în siguranță și să nu le fie teamă, nu să se simtă murdari, amenințați și rușinați. Ferice („împăcat”, „fericit” și „liniștit”) este cel care se încrede în Domnul.

Dumnezeu nu îi lasă pe cei abuzați să sufere singuri. Când abuzul fură dragostea pe care Dumnezeu a avut-o în plan pentru această lume, Dumnezeu vrea să o redea prin familia Lui și prin alți oameni cărora le pasă. Dacă ai fost abuzat sau ai un prieten care a fost abuzat, spuneți ce s-a întâmplat unui părinte, pastor, consilier școlar sau sunați la un număr de telefon unde se oferă ajutor. Povestea ta va rămâne între voi, dar vei primi ajutorul de care ai nevoie.  Nu aștepta!

Abuzul amestecă sexul și violența și lasă în urmă victime neajutorate, fără speranță, atât fete, cât și băieți. Este un dezastru. Dar Dumnezeu știe cum să vindece victimele abuzurilor.

Ferice de cine are ca ajutor pe Dumnezeul lui Iacov, ferice de cine-şi pune nădejdea în Domnul Dumnezeul său! El a făcut cerurile şi pământul, marea şi tot ce este în ea. El ţine credincioşia în veci. El face dreptate celor asupriţi. […] Domnul îndreaptă pe cei încovoiaţi.
Psalmii 146:5-8

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor