MĂRIMEA PATRUZECI ȘI ȘASE

– Iu-huu! strigă jucătorul lui Jason. Ia priviți aici! Nu am mai văzut niciodată ceva asemănător.

Grupul de patru jucători de golf și băieții lor cu crosele au fluierat toți printre dinți la vederea găurii cu numărul trei. Ploaia făcuse ca șenalul navigabil să inunde întreaga porțiune de teren. Toată lumea era de acord să treacă la gaura următoare, dar jucătorul lui Jason și-a pus mingea pe reper și s-a pregătit să lovească mingea.

– Nu vă faceți griji, domnilor, a spus el. Ați văzut ce picioare are băiatul care-mi cară crosele? Hei, băiete, ce mărime porți la pantofi?

– Patruzeci și șase.

– Canoe! Exact cum credeam. Poți pluti cu ele să aduni mingile de golf.

Citește 2 Cronici 16:9

Ce contează cel mai mult la o persoană?

În unele zile te simți de parcă tot ceea ce observă cei din jur este modul în care arăți la exterior. Așa că bărbații își încordează mușchii și se întreabă dacă femeile îi văd ca fiind masculini. Fetele poartă haine care să le strângă coapsele, făcându-le să arate cu doi centimetri mai subțiri.

Dumnezeu este interesat de mai mult decât atât.

Îți amintești când Dumnezeu l-a trimis pe Samuel să găsească un rege? Samuel căuta acea înfățișare regească – poate o față care să dea bine pe cameră, potrivită pentru a apărea la televizor. Dumnezeu i-a spus: „Eu nu mă uit la exterior. Eu verific interiorul. Vreau să văd o inimă bună. Una care îmi este întru totul devotată.” Dumnezeu l-a ales pe David, fratele cel mai tânăr, să fie rege. Dumnezeu a spus că el era singurul băiat care era „după inima Mea, care va împlini toate voile Mele” (Faptele 13:22).

Ești în cea mai bună formă nu atunci când ai mușchi și ești bronzat la exterior, ci atunci când interiorul tău este bine dezvoltat – când ai autocontrol, când ești sincer, altruist, atent și gânditor, când Îl respecți pe Dumnezeu, pe tine și pe alții.

Există o făgăduință pe care o primești atunci când Îi ești întru totul consacrat lui Dumnezeu. Domnul tău îi cercetează pe cei care sunt întru totul ai Lui. Te va face puternic. Sună ca un tărâm al oamenilor atrăgători.

Domnul Îşi întinde privirile peste tot pământul ca să sprijine pe aceia a căror inimă este întreagă a Lui.
2 Cronici 16:9

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video