ASTA ÎNSEAMNĂ RĂZBOI!

– Unde o să mergi cu Brenda după meci? a întrebat mama lui Tim.

– Nu știu, a spus Tim ridicând din umeri. O să ne gândim la asta mai târziu.

Părinții lui Tim s-au uitat unul la altul. Spune ceva, și-au spus amândoi din priviri.

– Plănuiți să ieșiți cu alți prieteni?

Tatăl lui Tim încerca să pară calm.

– Nu știu încă.

– Nu credem că este o idee bună să nu vă faceți niciun plan pentru restul serii. Trebuie să știm unde să vă găsim, a spus tatăl lui Tim. De ce nu o suni acum să o întrebi ce vrea să faceți?

Citește Iacov 4:7-10

Când vâslești, nu închizi ochii și ai încredere că barca va merge încotro trebuie. Declari război râului. Îți înfigi vâsla în apă, împingi și tragi și lucrezi în echipă cu ceilalți din barcă. Numai atunci reușiți să vă îndreptați încotro trebuie și să nu vă răsturnați cu barca.

Când părinții tăi te întreabă ce planuri ai – cu prietenii sau cu cineva cu care ieși la întâlnire – nu îți încalcă intimitatea. Vor să știe că ești în siguranță. Mai mult decât atât, vor ca tu să știi unde te duci. Nu vor să te lași purtat de valuri.

Aceeași lecție se aplică tuturor aspectelor vieții. Trebuie să alegi să nu te lași purtat de val și să te lupți să rămâi pe calea care trebuie. Și trebuie să te hotărăști câtă vreme râul este liniștit, înainte ca hormonii să te inunde și prietenii tăi să îți împingă barca și să o învârtă în cercuri.

Când te „supui” lui Dumnezeu, îți predai voința Lui. Spui: „Doamne, vreau ce vrei Tu.” Declari că nu mai vrei să plutești în derivă: respingi păcatul și renunți la vâslitul cu „inima împărțită”.

Maturizarea este unul dintre cele mai sălbatice râuri pe care vei pluti vreodată. Dumnezeu vrea să te hotărăști acum să Îl urmezi complet și, mai exact, să îți păstrezi puritatea sexuală. Îți poți scrie decizia la finalul acestei pagini. Dateaz-o! Semneaz-o! Sărbătorește-o! Și rămâi credincios ei!

Dacă nu te hotărăști, atunci ai ales să te lași purtat de val. Și e posibil să te îneci.

Supuneţi-vă dar lui Dumnezeu.
Iacov 4:7

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor