PORNIȚI MOTOARELE!

Jared, fratele mai mare al lui Mike, era plecat deja de două luni la facultate când a ajuns scrisoarea pe care i-o promisese. Prima parte a scrisorii era despre mâncarea dezgustătoare de la cantină, cursurile gigantice și femeile superbe de la facultate. Apoi, Jared a fost puțin mai sincer:

Mikey, se bea foarte mult pe aici. Roagă-te pentru mine să îmi găsesc prieteni buni. În liceu aveam prieteni care nu beau. Acum trăiesc pe același hol de cămin cu alți douăzeci și nouă de băieți și toți par să consume alcool.

Am început să mă duc la un studiu biblic care se desfășoară în campus. Sunt oameni buni acolo. Îți amintești ce ne spunea tata când eram copii și pleca în delegații?  „Întărește-te și îmbărbătează-te, căci Dumnezeu este cu tine!” Gândul acesta mă ajută să supraviețuiesc aici. Sunt atât de multe lucruri noi.

Îmi e dor de tine. Ne vedem la Ziua Recunoștinței. Fii cuminte,

Jared

Citește Iacov 1:2-4

Cum te pregătești să supraviețuiești de unul singur?

Există un singur drum spre maturitate și este plin de gropi.

Imaginează-ți o lume în care părinții tăi nu sunt gata să scoată portofelul pentru a plăti pentru tine. În care tu decizi când vrei să înveți sau dacă vrei să înveți – sau când să te duci la culcare, dacă vrei să te duci la culcare. În care îți poți alege prietenii, vrăjmașii, colegii de cameră și biserica – sau niciunul dintre lucrurile de mai sus. În care poți coace negrese pentru micul dejun sau poți mânca cartofi prăjiți de trei ori pe zi. Unde un dolar cincizeci înseamnă o avere și trebuie să te decizi dacă hainele tale vor supraviețui dacă amesteci hainele colorate cu cele albe – sau poate te hotărăști să nu le mai speli vreodată.

Bun venit în viața pe cont propriu!

Te vei maturiza repede atunci. Dar te pregătești acum pentru acea perioadă. Modul în care îți petreci anii următori va determina dacă vei fi pregătit sau speriat să trăiești pe cont propriu. Fiecare dificultate de pe drum este un test. Și fiecare groapă pe care înveți să o eviți acum înseamnă încă un pericol eliminat.

Răbdarea trebuie să-şi facă desăvârşit lucrarea, pentru ca să fiţi desăvârşiţi, întregi şi să nu duceţi lipsă de nimic.
Iacov 1:4

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor